NRK Meny
Normal

Dette spiser stadig flere nyttårsaften

Bare slått av kalkun og pinnekjøtt er reinkjøtt nå helt i toppen som festmat på nyttårsaften. – Gledelig, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, som mener at den økte bruken av reinkjøtt vil bidra til å sikre en livskraftig næring.

Reinsteik

Reinkjøtt er tredjevalget for nordmenn nyttårsaften, viser undersøkelse fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Foto: Pressebilde Matprat.no

Det er Opplysningskontoret for egg og kjøtt, som har fått gjennomført undersøkelsen om nordmenns matvaner på nyttårsaften. Undersøkelsen er publisert på matprat.no og der går det fram at det bare er kalkun og pinnekjøtt som slår reinkjøtt som festmat på årets siste dag.

Mest smak

23 prosent av dem som har svart på undersøkelsen svarer at de foretrekker reinkjøtt. Undersøkelsen viser og at dette kjøttet blir oppfattet som det mest smakfulle.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sier i en pressemelding publisert på regjeringens egne sider at det er gledelig at forbruket av reinkjøtt øker.

– Nordmenn er i økende grad på oppdagelsesferd i matretter og råvarer fra hele verden. I et slikt mangfold av mat og matopplevelser har reinkjøtt en naturlig plass, sier hun.

Listhaug mener reinkjøttet dessuten er blant det sunneste kjøttet man kan spise, og hun syns det gir matopplevelsen en ekstra dimensjon i og med at samene følger dyrene gjennom alle årstider.

Sylvi Listhaug

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug

Foto: Robin Mortensen / NRK

Viktig å utnytte

Listhaug mener det nå er viktig å bruke anledningen til å ta ut det potensialet som ligger i reindriftsnæringen.

– Dette vil både bidra til å sikre en fortsatt livskraftig reindriftsnæring og til at flere forbrukere får gleden av å smake kvalitetsprodukter fra norske fjellvidder, sier landbruks- og matministeren.