NRK Meny
Normal

Dette fylket har flest lottomillionærer

Finnmark topper statistikken til Norsk tipping over antall lottomillionærer.

Milliongevinst

Onsdag vant en kvinne fra Honningsvåg nesten 59 millioner kroner i Viking lotto.

Foto: Norsk tipping

Vinnerlykken hos finnmarkingene vil ingen ende ta. Til nå i 2015 har Finnmark innkassert over 65 millioner kroner. Dette gjør at fylket i dag topper Norsk tippings statistikk over millionærer.

Sist ut av heldige lottovinnere i Finnmark ble en eldre kvinne fra Honningsvåg. I onsdagens spill «Viking lotto» vant hun førstepremien, noe som ga henne en gevinst på litt over 58 millioner kroner. Hun føyer seg dermed inn i rekken av mange lottomillionærer i fylket. Statistikken til Norsk tipping viser nemlig at det i Finnmark er 26.52 millionærer per 10.000 innbyggere.

– Det vi ser på statistikken er at Finnmark er det fylket som har flest millionærer sett i forhold til innbyggertallet, og det med ganske klar margin. Samtidig vet vi at finnmarkingene også er de som spiller mest i forhold til innbyggertallet, så det ser ut som det kan være en sammenheng mellom innsats og avkastning, selv om 2015 har vært helt i særklasse når det gjelder premier. Det må være lov å si, sier Atle Onsrud Jensen, senior kommunikasjonsrådgiver i Norsk tipping.

Hedmark fylke følger nærmest Finnmark, der er det "kun" 20 millionærer per 10.000 innbyggere.


Les også: Vikinglottovinner fra Nordkapp - Troms og Finnmark
Les også: Student ble millionær: - Har ikke sovet i natt - NRK Sápmi

Feiret med multekrem

Forrige uke var det Ann Maret Eira fra Kautokeino som stakk av med førstepremien og som veldig mange andre vinnere var hun fattet men glad. Hun lot derimot boblene ligge, og feiret på ekte Finnmark-vis med multebærkrem istedenfor, fortalte hun NRK.

Ann Maret Eira

Ann Maret Eira med lottokuler i bakgrunnen.

Foto: Pressebilde / Norsk Tipping

– Den telefonen har jeg ventet hele....jeg vet ikke, jeg har ikke sovet i natt. Kanskje kun en time, men jeg feiret med multekrem klokken fire i natt, sa Ann Maret Eira.

Les også: Nordmann vant 216 mill. kroner - NRK - Kultur og underholdning

Kjøper japansk bil

Som mange andre lottomillionærer vil Ann Maret kjøpe bil og det stemmer godt over ens med Onsrud Jensen sin erfaring når det kommer til kjøpevaner hos lottomillionærer.

Overaskende nok er det ikke der pengene blir brukt, for du trodde kanskje en nybakt millionær ville kostet på seg en ny og dyr bil, men lotto millionærer er ikke som andre millionærer!

– Det er mange som tenker før de vinner at de skal kjøpe den og den bilen, men en undersøkelse viser at favorittbilen til en nybakt lottomillionær er en toyota tror jeg. Det syntes jeg er litt fint, ikke at Toyota er noe bedre enn andre biler, men jeg tror lottomillionærer er som nordmenn flest egentlig, ganske sindige og nøkterne folk som har beina godt plantet på jorda, sier Jensen.