Normal

Det fine høstværet fortsetter – men det blir kjøligere

Helgeværet blir nokså likt som det været Troms har hatt de siste dagene, men ifølge meteorologen må vi kanskje vurdere et ekstra lag med klær fremover.

Helgeværet blir nokså likt som det været Troms har hatt de siste dagene, men meteorologen melder om litt kjøligere vær.

– I helga vil det bli sørlig frisk bris utsatte steder og litt skyer i grensestrøkene, men ellers veldig mye pent vær. Helgeværet blir ganske likt det som har vært, men det vil bli litt kjøligere, sier statsmeteorolog Matilda Hallerstig.

Den siste tiden har det vært mye fint vær i Troms. Lite skyer og vind, mye sol og behagelige temperaturer – og det ser ikke ut til å ende med det første.

Ytterst på kysten og lengst sør vil det bli temperaturer på rundt seks grader, mens Tromsø får to til fire grader.

– Indre strøk vil ligge rett over nullen og i grensestrøkene vil jeg tro at det holder seg under null hele tiden. Det kan nok bli glatt på veiene enkelte steder, forteller Hallerstig til NRK.

Fortsatt grått og vått på Svalbard

Mens folk i Troms har vært heldige på værfronten, har det vært mye ruskevær på Svalbard.

– Det vil bli mye av det samme i helga, bare mindre intens enn det har vært. Sørvestlig liten kuling som minker til frisk bris lørdag ettermiddag. Det blir skyer med litt regn av og til.

Det blir altså litt bedre vær, men fortsatt ganske grått.

– Søndag blir det sørvestlig bris, med frisk på kysten og fra søndag ettermiddag blir det liten kuling utsatte steder. Det vil fortsatt være regn og det meste av nedbøren kommer i vest, sier statsmeteorolog Matilda Hallerstig.

Sjekk de fine høstbildene dere har sendt inn!

Har du noen bilder du vil dele med oss? Da bruker du emneknaggen #nrktroms på Instagram, slik mange andre av våre følgere har gjort. Se de flotte bildene her:

Laster innhold, vennligst vent..