Det blir ikke jul uten denne: Hør NRKs versjon av «Nordnorsk julesalme»

For seks år siden lagde vi i NRK Troms denne versjonen av «Nordnorsk julesalme» som en hilsen til våre lyttere, lesere og seere. Her er et gjensyn. God jul!

«Nordnorsk Julesalme» er skrevet av Trygve Hoff og har en solid posisjon i Nord-Norge, også blant de ansatte i nyhetsredaksjonen i NRK i Tromsø.

Tom Søbstad, Laila Lanes, Egil Jens Pettersen, Nina Einem, Sveinung Åsali, Kristine Østvold, Karen Marie Berg, Helga Bones, Arild Moe, Jan Riise Pedersen, Bodil Kanebog, Sveinung Åsali og Morten Kræmer er blant journalistene som bidrar på «Nordnorsk julesalme».

Siden 2010 har videoen vært nær en tradisjon for mange av våre følgere å løfte fram i advent, og den er sett flere titalls tusen ganger.

«Nordnorsk Julesalme» er skrevet av Trygve Hoff, og ble egentlig laget for Barne-TV for 30 år siden. Nå er den blitt en av våre kjæreste julesanger.

Den har en solid posisjon i Nord-Norge, også blant de ansatte i nyhetsredaksjonen i NRK i Tromsø.

– Valget var derfor ikke vanskelig når nyhetsfolket skulle bestemme seg for hvilke julesang de ville synge, forteller initiativtaker, arrangør og pianist Jørn Resvoll.

Han legger samtidig til at hans kolleger først og fremst er journalister, og ikke artister.

– Dette er kanskje ikke den fineste versjonen som er gjort, men innlevelsen er det ingenting å si på, smiler han.

Vil du synge med? Her er teksten: