NRK Meny
Normal

Desperat vaktmangel

Tre dager før Arctic Race of Norway starter i Harstad, mangler arrangørene ikke mindre enn 120 løypevakter.

Arctic race of Norway

Det trenges mange løypevakter når syklistene skal kjøre i stor hastighet gjennom trange bygater med mange tilskuere. I Harstad mangler det ennå 120 vakter, bare får dager før det hele skal i gang.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Dette er alvorlig, og man er nødt til å skaffe alle disse vaktene, slik at løpet kan gjennomføres på en trygg og forsvarlig måte.

– Meld dere

Løypa for Arctic Race of Norway 2015

Her er etappene for årets løp. Torsdag braker det løs i Harstad.

Foto: Arctic Race of Norway

Dette er den innstendige oppfordringen fra arrangørene. Ifølge leder at Harstad Idrettsråd, Hilde Lilleng, så begynner det å haste alvorlig.

– Vi skal klare dette, men vi må virkelig hive oss rundt, sier hun. Jeg ber om at alle som er over 18 år, og har planer om å se på løpet, nå melder seg som løypevakter.

Nødvendig for sikkerheten

Lilleng sier at det er nødvendig med et stort antall løypevakter, dersom man skal klare å gjennomføre løpet på en trygg og god måte.

– Løypevaktenes viktigste jobb er å holde publikum godt unna løypene, slik at syklistene får klar bane. Vaktene får sine instrukser fra politiet i Harstad.

Med bare noen dager igjen til løpet, så haster det virkelig, sier Hilde Lilleng.

– Mange Harstadfolk skal jo stå langs løypene og se på, og da kan de jo like godt ta på seg en fin T-skjorte, og så med seg en matpakke fra oss, og gjøre en jobb mens løperne suser forbi.