Derfor var Sverre Kjelsberg en musikalsk bauta

Vi har spurt noen av dem som kjente Sverre Kjelsbergs arbeid best. De har samlet sammen noen av Kjelsbergs viktigste bidrag.

Sverre Kjelsberg

Sverre Kjelsberg lot seg kryssforhøre av Ivar Dyrhaug i programmet Znikk Znakk.

Foto: NRK

1. «Just a little teardrop»

– Audun Tylden hevdet alltid at «Just A Little Teardrop» var en av de ti beste poplåtene i historien. Nå som Tylden er borte, har jeg tatt den stafettpinnen videre og sier med største selvfølgelighet det samme, sier kulturjournalist Per Kristian Olsen, som blant annet har skrevet Pussycats-biografien «Det store popeventyret».

Pussycats – «Just a little teardrop»

2. «Ellinors vise»

Sangen, med tekst av Klaus Hagerup og melodi av Sverre Kjelsberg, ble brukt som sluttsang i teaterstykket «Dikt å førbainna løgn» i 1976.

– Det er en nydelig låt om fremtidstro, håp og solidaritet som er å finne i nesten alle sangbøker, sier Per Kristian Olsen.

«Ellinors vise»

3. Bidragene på Ole Paus' album «Garman»

Ifølge Per Kristian Olsen er «Garman» det beste albumet til Ole Paus. Sverre Kjelsberg og Trond Graff var musikalske ledere på plata.

Ole Paus – «Nå kommer jeg og tar deg», fra albumet «Garman».

4. Pussycats' album «PSST! PSST!» og «mrrr … mrrr…»

– Disse platene tok norsk popmusikk fra et sidrumpa nivå og opp til internasjonale høyder, sier Per Kristian Olsen.

5. «Samiid ædnan»

En av låtene Sverre Kjelsberg huskes best for er «Samiid ædnan». Mattis Hætta og Kjelsberg gikk til topps i den norske Melodi Grand Prix-finalen, men endte på 16. plass i den internasjonale finalen i Haag.

Sverre Kjelsberg, Mattis Hætta og Steinar Ofsdal (dirigent) - «Samiid ædnan»