Normal

Denne fiskebåten skal forbedre fiskernes arbeidsforhold

Nyutviklingen fra Harstadselskapet har også som mål å gi økt rekruttering til fiskeribransjen.

Ny tråler fra NSK

NSK Ship Design er et norsk designselskap med 30 ansatte fordelt mellom kontorer i Harstad og Arkhangelsk.

Foto: NSK Ship Design

Torsk- og reketråleren er en av flere nyutviklinger fra det maritime selskapet NSK Ship Design i Harstad.

Thomas Myhre

Salgssjef i NSK Ship Design, Thomas Myhre.

Foto: www.smilehullet.com

– Den største nyvinningen på dette fartøyet er baugen på båten. Vi har utviklet helt nye løsninger som kommer til å redusere stampingen betraktelig, og gi fartøyet en jevn bevegelse gjennom vannet, sier salgssjef i NSK, Thomas Myhre.

I tillegg har fartøyet snurrevad, et redskap som brukes på grunt vann og regnes som mer skånsom form for fiskeri. Det er også ifølge Myhre mer energibesparende, og dermed et miljøvennlig redskap.

Målet er å gjøre det mer sikkert og behagelig å jobbe til sjøs.

Moderne arbeidsplass

Det er selskapet Utvik Senior fra Senjahopen som har bestilt fartøyet, og de ser fram til bedre arbeidsforhold på sjøen.

– Denne båten kommer til å øke komforten for dem som jobber om bord. På bakgrunn av baugens utforming blir det mer rom på innsiden, og med mindre bevegelse på sjøen blir det sikrere å være på jobb, sier skipper og eier av selskapet, Arvid Hansen.

Hovedmotivasjon for bestillingen var å redusere drivstoff- og verkstedsutgifter for selskapet, sier han. Og han håper nyinvesteringen vil bidra til økt rekruttering til fiskeriyrket.

– Å kunne tilby en topp moderne arbeidsplass kommer forhåpentligvis til å motivere ungdom til å teste fiskeriyrket, sier Hansen.

Klar til neste år

Det 20 meter lange fartøyet kan laste opp til 90 kubikk og huse inntil 6 personer i mannskapet. Det er det Tyrkiske verftet Øzata som skal levere nyutviklingen i løpet av neste år.

Thomas Myhre i NSK Ship Design gleder seg til å se det ferdige resultatet.

– Designet blir presentert på Nor-Fishing i Trondheim den 16–19 august. Vi håper det fører til bestillinger og at det etter hvert blir mange å se ute på havet, avslutter han.