NRK Meny
Normal

Demonstrantene snart på plass

Natur og Ungdom fikk ikke leie skolen i Kvalsund til helgens samling i Repparfjord. Dette fordi ungdommene skal øve på sivil ulydighet mot gruveprosjektet som er planlagt i kommunen. Men nå har det ordnet seg for naturungdommene.

Riehpevuotne

Natur og ungdom planlegger aksjoner mot Nussirs gruveplaner i Repparfjord.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Etter å ha sjekka litt rundt på ulike steder i kommunen har vi nå fått en plass å være, sier styremedlem Magnus Storvoll Strømseth.

Han forteller at de føler seg svartelista av Kvalsund kommune, men at campingplassen ved Repparfjord ungdomssenter ble redninga.

Øve på aksjoner

Storvoll Strømseth synes det er kjipt at Kvalsund kommune ikke vil leie ut lokaler til Natur og Ungdoms arrangement i helga.

Planen er at et 40-talls ungdommer samles for å lære mer om Nussir-gruva som skal slippe ut gruveavfall i Repparfjorden. Kommunen begrunner avslaget med at ungdommene skal øve på ulovlige sivile aksjoner mot gruva.

– Vi skal riktignok øve, men det kommer ikke til å skje noen ulovligheter i løpet av helga, forsikrer Magnus Storvoll Strømseth.

– Åpent for veifarende

Svein Hansen i Repparfjord Ungdomssenter har ingen problemer med å leie ut campingplassen, selv om ungdommene er imot gruva.

– De har spurt om å få leie hytter her, og campingplassen er jo åpen for veifarende gjennom bygda, sier Hansen.