NRK Meny
Normal

DEBATTMØTE: – Skal vi hente inn olje og flyktninger i nord?

Onsdag kveld inviterer Harstad Tidende og NRK Troms til debatt om olje og flyktninger direkte fra Høgskolen i Harstad.

Valgdebatt Harstad

Vi skal diskutere olje og flyktninger når NRK Troms og Harstad Tidende inviterer til debattmøte fra Høgskolen i Harstad.

Foto: Petter Strøm / NRK

Valglogo
Nina Einem

Nina Birgitte Einem, nyhetsredaktør i NRK Troms.

Foto: Petter Strøm

– Det er åpenbart at vi må diskutere olje når vi er i Harstad. Det er jo oljebyen i nord. I tillegg er hele fagmiljøet, inkludert olje- og energiminister Tord Lien på plass i byen under den store petrokonferansen, sier nyhetsredaktør i NRK Troms, Nina Einem.

Onsdag klokken 18.00 arrangerer NRK Troms og Harstad Tidende debattmøte på Høgskolen i Harstad. På debattantlista står blant andre nevnte Lien (Frp), ordfører i Harstad, Marianne Bremnes (Ap) og leder for Miljøpartiet de Grønne i Harstad, Lena Albrigtsen.

Følg hele debattmøtet her:

Nettsending - NRK Troms og Harstad Tidende.

For tiden bygger Statoil sine nye kontorer i byen. Selskapet er tydelig på at de er avhengige av å få bore etter olje utenfor Lofoten og Vesterålen for å fylle kontorene.

– Vi skal blant annet diskutere hvordan nedgangen i oljebransjen påvirker satsingen i nord. Har de satset for mye på en hest? Dette er et veldig spennende tema, sier Einem.

En het potet i årets valgkamp

Et av de viktigste temaene i årets valgkamp er flyktninger. En stor mengde flyktninger er nå på vei inn i Europa. Et økende antall kommer til Norge via Storskog i Finnmark.

– I Harstad er det en veldig aktiv politisk debatt på dette. Blant annet fordi dette temaet har vært svært viktig i nabokommunen Kvæfjord, sier Nina Birgitte Einem.

Sylfersk meningsmåling

I tillegg til gode debatter offentliggjør også de to mediehusene en helt fersk meningsmåling for Harstad i starten av debattmøtet.

På den første meningsmåling, i juni, hadde Arbeiderpartiet et soleklart flertall i kommunen. Den nye meningsmålingen offentliggjøres klokken 18.00 på mandag.

– Situasjonen i Harstad er veldig spennende å følge med på. Ved forrige kommunevalg gjorde Frp det kjempegodt, mye på grunn av bompengedebatten. Det blir interessant å se hvordan de gjør det i en mer normal situasjon, sier Einem.

Har du spørsmål til panelet? Bruk Facebook-siden vår eller emneknaggen #nrkvalg.