Vitesse Arnhem vil kjøpe Yttergård Jensen

Tromsøs landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen (23) kan ende i Nederland.

Ruben Yttergård Jensen
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Etter det NRK erfarer, er det den nederlandske klubben Vitesse Arnhem som har lagt inn bud på 23-åringen.

Klubben kjøpte i fjor Marcus Pedersen fra Strømsgodset , og endte på 15. plass i Æresdivisjonen som er Nederlands eliteserie.

Ønsker ro

Den nederlandske klubben har etter det NRK kjenner til tilbudt Tromsø IL rundt ti millioner kroner for Yttergård Jenssen, men begge parter er lite pratsomme om saken.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det har klubben bedt om ro rundt. Og det ønsker vi å respektere, har sportssjef Morten Kræmer tidligere sagt til NRK. Tirsdag hevdet Kræmer at det ikke hadde skjedd noen utvikling i saken.

Vitesse holder til i Arnhem i provinsen Gelderland, ble grunnlagt 14. mai 1892 og spiller sine hjemmekamper på Gelredome med plass til 26 600 tilskuere.

Eies av rik georgier

En rik georgisk forretningsmann, Merab Jordania, eier Vitesse. Han kjøpte klubben for ett år siden. Og ble med det den første utenlandske klubbeieren i Nederland. Hans ambisjon er at Vitesse skal bli ligamester i løpet av de tre neste sesongene. de siste seks sesongene har endt slik: 15-14-10-12-12-11.

Og foruten de tre store i Nederland – Ajax, PSV Eindhoven og Feyenoord – er Vitesse trolig den eneste klubben som er i stand til å betale en drøy million euro for en spiller som ikke er fast på det norske A-landslaget.

Ruben Yttergård Jenssen er etablert i Drillos tropp, men har vært mest benyttet som innbytter så langt. Trolig starter han på benken også i ettermiddagens privatlandskamp mot Tsjekkia på Ullevaal.

Nær overgang i 2007

I midten av 2007 var Yttergård Jenssen nær en overgang til belgiske Standard Liège, som etter salget av Ole Martin Årst kunne hente et talent fra Tromsø gratis til Belgia.

Yttergård Jensen valgte i stedet en femårskontrakt med TIL og har nå kontrakt ut 2014 etter at han fikk et lønnshopp sammen med Tom Høgli i fjor.

23-åringen fikk sin debut på A-landslaget mot Montenegro i juni 2010. Og står med ni A-landskamper for Norge. For Tromsø spilte han utrolige 89 eliteseriekamper på rad før han måtte stå over sist helgs kamp mot Viking på grunn av tre gule kort.

Overfor NRK har Yttergård Jensen vedgått at han en dag vil til utlandet.

– Det har alltid vært guttedrømmen, men jeg vil ikke legge noen føringer for Tromsø. Men etter det NRK kjenner til, er Ruben Yttergård Jenssen lysten på en overgang til Nederland og Vitesse Arnhem.

Video Bekrefter bud på Yttergård Jenssen

VIDEO: Tromsø har tidligere bekreftet bud på Ruben Yttergård Jenssen.