NRK Meny
Normal

De mest leste sakene i 2014

Dette er de mest leste artiklene til NRK Troms og Finnmark i året som gikk.

Johanne og Kristine Thybo Hansen

I januar på gikk episoden 'Kjære søster' på NRK1 i serien «Ut i Naturen». De to tvillingsøstrene Johanne og Kristine fikk nettet til å koke og ble kjent for mange over natta.

Foto: Harald Albrigtsen / NRK

Tidligere i uken delte NRK Troms og Finnmark de sakene som hadde skapt mest reaksjoner på sosiale medier fra NRK Troms og Finnmark.

I dag er listen kommet til de mest leste sakene våre på nett i 2014.

Vi starter nederst:

10. Dette bildet fra Troms går verden rundt

Nordlys-bildet til Elisabeth Hagen ble plukket opp av @nature på Instagram, og tok helt av. Denne saken hadde 75.000 unike brukere som leste saken og ble delt 808 ganger i sosiale medier.

Ersfjorden i nordlys

Perfect blend of Nature! skriver @nature under Elisabeth Hagens bilde, etter å ha delt det på Instagram. @nature har over 1.4 millioner følgere, og nå går nordlysbildet fra Ersfjorden verden rundt. Over 100.000 personer fra hele verden har trykket «liker» på bildet.

Foto: Elisabeth Hagen

9. Mathias (13) ble sviktet av alle - taxisjåføren ble redningen

Mathias fra Troms ble traumatisert som 10-åring etter en voldsepisode, men en lokal drosjesjåfør ble redningen. Den gripende historien ble lest av 102.000 unike brukere på NRKs nettsider.

Mathias og Marian Meyer Jørgensen

Marian Meyer Jørgensen fikk ikke den hjelpa sønnen trengte etter en voldsepisode på skolen.

Foto: Kristine Østvold / NRK

8. Artist omkommet

Den belgiske artisten Sam Conengrachts døde i en fallulykke på Senja. Denne saken ble lest av over 109.000 unike brukere på NRK.no.

Stengt

Festivalen ble stengt i to uker. Miljøet rundt var sterkt preget av den tragiske ulykken.

Foto: Håvard Holme / NRK

7. Morten (13) forsøkt svindlet med SMS

En ny svindelmetode rettet mot barn vekte oppsikt i sommer. Saken ble lest av 134.000 unike brukere.

Morten Dahl Hoaas 2

Det var denne SMS-meldingen som tikket inn på Morten Dahl Hoaas telefon. – Utrolig frekt! synes han selv

Foto: Privat

6. Forsvarer jaktsøstrene etter storm på sosiale medier

Saken om jaktsøstrene som skapte storm på sosiale medier ble lest av hele 135.000 unike brukere. Saken var en oppfølger på en annen artikkel som kom etter NRKs dokumentar om tvillingene fra Nordreisa.

Johanne og Kristine Thybo-Hansen.

Søstrene Kristine og Johanne Thybo Hansen (22) lever for hunder, jakt og friluftsliv. De har nå blitt rikskjendiser.

5. – Gikk kaldt nedover ryggen da jeg så bildet

NRK kunne vise fram et unikt bildet fra krigen som viste motstandshelten Karl Rasmussen i samtale med en SS-soldat. Bildet som er hentet fra Rune Rautios arkiv får en helt annen dimensjon, når man vet historien om hvordan Rasmussen ble tvunget av tyskerne til selvmord. Saken ble lest av over 150.000 unike brukere.

Karl Rasmussen snakker med SS offiser

Vadsø, juni 1941: En SS-Scharführer tilhørende Sanitätsstaffel SS-IR 9, i samtale med Karl «Kalle» Rasmussen. Fotografi fra skolegården, foran bestyrerboligen. Karls far, Richard, var skolebestyrer i Vadsø.

Foto: Ukjent

4. Én bokstav kostet Mikke muligheten til å få egne barn for alltid

Den spesielle historien til Mikke Hurri, hans kjønnsskifte og ønsket om å få egne barn, ble lest av nesten 160.000 unike brukere.

Mikke Hurri med nytt og gammelt pass

Til venstre er Mikkes nye pass. Det stemmer overens med den personen han alltid har følt seg som. Til høyre er Marita. Hun har aldri Mikke identifisert seg med.

Foto: Marita Andersen / NRK

3. Heidi og Kristian ville gi foreldrene tidenes bursdagsgave

Man kommer ikke utenom søsknene som ville gjøre stas på foreldrenes 40-års bryllupsdag. Saken ble lest av hele 170.000 unike brukere på NRK.no, og mange sendte inn egne bilder hvor de gjenskapte gamle barnebilder.

barnebilder gjenskapt

En av de største utfordringene var å gjenskape uttrykket fra barndommen uten å få latterkrampe, sier Heidi Solheim, her sammen med storebror Kristian.

Foto: Kristina Jæger Meyer / privat

2. Vårin (15) har ikke råd til klassetur

Tiendeklassingen Vårin Larsen klarte ikke å samle inn flere tusen kroner til klassetur og fikk dermed ikke være med når klassen skulle til London. Saken ble lest av hele 246.000 unike brukere, og skapte stort engasjement. Hele 5714 kommentarer på saken har NRK registrert, og problematikken rundt prisnivået på klasseturer ble heftig debattert i ukene som kom.

Vårin har ikke råd til klassetur

Vårin Larsen kjøper nytt utstyr til skolestart, men gleder seg ikke til siste året på ungdomskolen. Hun har ikke råd til å dra på klassetur.

1. Tvillingsøstrene har fått Facebook til å koke

Det er ingen over og ingen ved siden. Artikkelen som har blitt lest mest av NRK Troms og Finnmarks mange artikler i 2014, er selvfølgelig den originale artikkelen om jakttvillingene Johanne og Kristine fra Nordreisa. Saken ble lest av svimlende 371.504 unike brukere, sidevisninger på 426.932 og ble likt av over 16.000 personer på Facebook.

Nærmere Ronja Røverdatter kommer man ikke, og her kan du gange det med to... Tvillingene Johanne og Kristine Thybo Hansen er unge, men likevel erfarne jegere fra Reisadalen i Troms. Vi blir med på småviltjakt.

De to tvillingsøstrene Johanne og Kristine fikk nettet til å koke og ble kjent for mange over natta. Se programmet "Kjære søster" igjen her!