NRK Meny
Normal

De bruker utallige timer på fyrverkeriet – men får ikke sett det skikkelig

Fjellheisen i Tromsø oppgraderes og har vært stengt i lang tid. Derfor må fjellfyrverkeriet flytte til Mandelasletta.

Nyttårsfeiring i Tromsø

Fyrverkeriet i Tromsø er et vakkert skue.

Foto: Tor Even Mathisen / NRK

Fjellfyrverkeri

Litt av det Fjellfyrverkeriet skal fyre av på nyttårsaften

– Vi har holdt på i noen dager med å pakke sprengstoffet, og på nyttårsaften skal vi sette alt sammen nede på Mandelasletta, sier Erlend Hallstensen som er pyrotekniker i Fjellfyrverkeriet.

Siden Fjellheisen er stengt for en periode, lar det seg slett ikke gjøre å frakte alle kiloene med sprengstoff opp i høyden, men pyroteknikeren i Fjellfyrverkeriet mener likevel at publikummet på nyttårsaften ikke skal frykte et dårlig skue.

– Vi vet at fyrverkeriet vil kunne sees veldig godt fra mange steder i byen. Fyrverkeriet vi skyter har en stigehøyde på 40 til 200 meter, så de største effektene vil nok også kunne ses fra Kvaløya. Mange har sine faste plasser de ser fyrverkeriet, men i år kan det være at man må finne et nytt sted. Vi anbefaler steder nord for brua, med god utsikt til «Mandelasletta», og gjerne litt høyere opp.

Gå til forsiden

Slik ser fjellfyrverkeriet ut før det fyres av

Ready to blow

Slik ser fjellfyrverkeriet ut før det fyres av

4 bilder

  Han mener at Stakkevollveien, Dramsveien, Nansenplass, Ishavskatedralen, eller ved Maritime skole i Tromsø vil være steder med god utsikt.

  De som får dårligst utsikt til fyrverkeriet er ironisk nok de som er nærmest det hele. Det gjelder alle de frivillige som står for oppskytingen.

  – Dessverre for oss som rigger til fyrverkeriet, så legger vi ned mye arbeid i et flott fyrverkeri, men vi har den dårligste plassen for å se resultatet, sier Hallstensen.

  Han har derfor et ønske om at folk sender bilder til Fjellfyrverkeriet.

  – Vi vet at byen har mange veldig flinke fotografer, og de tar enormt mange bra bilder. Send dem til oss! Vi ser ikke hvordan resultatet blir og trenger bilder for å se hvordan årets første opplevelse var for dere.

  Bilder kan sendes på fyrverkeribilder@gmail.com, via Facebook-siden deres eller ved å merke bildene med #fjellfyrverkeriet i andre sosiale medier.