David sykler Norge på langs – i havet

Å sykle Norge på langs er ikke noe nytt. Men David Cornthwaite skiller seg litt ut fra eventyrere som ønsker å utforske Norge fra sykkelsetet. Han sykler nemlig til sjøs.

David Cornthwaite

David Cornthwaite elsker å teste seg selv ute i naturen. Etter å ha pratet med noen folk fra Hurtigruten i fjor, foreslo de at han kunne følge Hurtigrutas ferd fra Kirkenes til Bergen. Og David syntes det hørtes ut som en god idé.

Foto: davecornthwaite.com

Politiker Abid Raja har gjort det, det samme har tannlegestudent Ul-Juhan Partapuolis, Christine Af Geijerstam, Geir Pettersen og bergenseren Eskil Digernes. For å nevne noen.

Uansett hvor imponerende det er å sykle Norge på langs, så er det ikke en unik prestasjon. Men når David Cornthwaite kommer til kai i Bergen en eller annen gang i løpet av høsten, har han gjort noe uvanlig.

Da har han nemlig gjennomført verdens lengste sykkeltur til vanns.

– En verdensrekord er jo kult, Men jeg gjør egentlig dette kun fordi jeg ønsker å leve. Jeg har ikke noen større grunn til å gjøre det enn som så. I tillegg er det veldig positivt å møte folk åpne og nysgjerrige, og vite at jeg kanskje har bidratt med en overraskelse i hverdagen, sier Cornthwaite

24. juli startet han på ferden fra Kirkenes til Bergen, langs Hurtigrutens rute. Totalt 2 415 kilometer. Målet er å komme til Bergen innen 3. oktober.

– Jeg liker at det går sakte. Da får jeg tid til å nyte turen, naturen og omgivelsene. Og kaffen smaker så mye bedre når jeg legger meg om kvelden etter 10–12 timer ute på havet.

(Det er for øyeblikket tekniske problemer med videoavspillingen på NRKs nettsider. Vi jobber med å fikse problemet).

Å sykle Norge på langs er ikke noe nytt. Men David Cornthwaite skiller seg litt ut fra avantyrere som ønsker å utforske Norge fra sykkelsetet. Han sykler nemlig til sjøs.

25 reiser for livet

Ifølge Cornthwaite er det viktigste med turen å se og dele Norge med verden. Hver dag deler han bilder, videoer og historier fra turen på Facebook og Instagram. Og når ferden er over skal det resultere i en bok.

Og dette er ikke den første uvanlige reisen Davic Cornthwaite gjennomfører. Han har et mål om å gjennomføre 25 slike reiser på over 1 500 kilometer verden over, ved hjelp av umotoriserte kjøretøy. Forskjellige kjøretøy hver gang.

– Da noen utfordret meg på å følge Hurtigrutas trasé langs norskekysten fant jeg ut at en vannsykkel måtte være en kul måte å gjøre det på.

Tar ikke sjanser

– Folk tror jeg er gal. Og det forstår jeg. Men jeg synes dette er tryggere enn å kjøre bil. Jeg har kontroll, jeg vet hva været kan gjøre, og jeg sykler ikke hvis jeg tror det er farlig, sier han.

Alt handler om å tøye egne grenser og å oppleve nye ting. I løpet av ukene på vannsykkel langs den nordnorske kysten har han fått med seg litt av hvert.

Jeg har opplevd hvaler, delfiner og seler som har kommet opp ved siden av sykkelen. Jeg har blitt angrepet av terner. Og jeg vinker til passasjerene på Hurtigruta hver dag. Noen ganger ønsker jeg at jeg hadde sengen deres. Men når jeg legger til på en strand ville jeg ikke byttet dette mot noe annet, sier David Cornthwaite.

Se Davids video om prosjektet sitt.