Dårlig vær og skredfare stanser leteaksjon i Nordreisa

Søket etter en mann i 30-årene som er savnet etter et skred i Reisadalen i Nord-Troms blir tatt opp igjen når, og dersom forholdene tillater det.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen ble meldt savnet etter en skutertur tirsdag kveld. Bekjente hadde sett skuterspor gå inn i skredet. Søk var ikke mulig tirsdag kveld på grunn av uvær og skredfare.

Innsatsleder i Reisadalen, Stig Rasmussen forteller at nye søk forberedes.

– Vi forbereder oss på å kjøre ut i området for å vurdere sikkerheten og om det er mulig å ta seg fram til det stedet der skredet har gått, sier Rasmussen til NRK onsdag morgen.

– Uforsvarlig å ta seg inn i området

Skredet har gått like nordøst for øvre delen av Røyeldalen i Nordreisa kommune. Politiet var inne i området tirsdag kveld.

– Det som ble gjort av vurderinger er at det da var uforsvarlig å ta seg inn i området på grunn av skredfaren. Det var dårlig sikt, mye nedbør og vind.

Statsmeteorolog Håvard Thorset forteller at de har ute et OBS-varsel på at det ventes periodevis full storm utsatte stedet, i kombinasjon med kraftige snøbyger.

– Det vil gi vanskelige kjøreforhold, og det vil også gi vanskelige leteforhold i fjellet. Det vil bli mye snøfokk, og ganske utfordrende forhold. Det ser ut som det skal minke utover ettermiddagen, sier Thorset.

– Skredet har en høyde på fem meter

Innsatsleder Stig Rasmussen forteller at det er observert et spor som går inn i området.

– Det er det vi har. Vi har en person som er savnet, og jobber ut fra at personen skal være inne i skredet.

Politiet har ikke hatt mulighet til å ta seg så nært at de har fått vurdert selve skredet.

– Men meldinger innledningsvis antydet en høyde på omtrent fem meter, forteller innsatslederen til NRK

Har ressursene de trenger

Ut fra lokalkunnskaper til mannskapet som er i området og kart, vet politiet at det er ganske bratt i området hvor skredet har gått.

Politiet vil sende ut personell med kompetanse på de arbeidsoppgavene som ligger foran, blant annet sikkerhetsoppgaver.

– Vi har mange frivillige, lavinehunder og det vi måtte trenge. Det står ikke på ressurser. Det er været som er vanskelig med dårlig sikt, som betyr at vi ikke kan benytte oss av helikopter.