NRK Meny
Normal

Disse damene satte Liverpool på hodet

40 rødkledde damer fra Norge skapte så mye leven at de var mulige å høre over hele Anfield da Liverpool slo Tottenham i helga.

Anfield

De førti damene fra Norge samlet foran Shankly gates på Anfield, med det kjente sitatet «You'll never walk alone» i toppen.

Foto: Liverpoolhjerter

Ragnhild Lund Ansnes

Ragnhild Lund Ansnes organiserte dameturen til Liverpool.

Foto: Liverpoolhjerter

– De som tror jenter er annenrangs supportere og ikke er der med hele hjertet, skulle vært der sammen med oss i helga. Det å se 40 damer i rød drakt ta helt av på tribunen var en sterk opplevelse, sier Ragnhild Lund Ansnes fra Alta.

I helga var hun reiseleder for 40 norske damer i alderen 15 til 50 år, som reiste til Liverpool på fotballtur i regi av supporterklubben til Liverpool.

Søndag fikk de se Liverpool ydmyke Tottenham, og dermed klatre til topp på tabellen.

Damene hadde plasser nært Tottenham-fansen, og var så høylytte at de ble fotografert av naboene på tribunen, og bedt om å dempe seg av vaktene.

– Noen svensker kom bort etter kampen og spurte om det var vi som var «Livergirls». De hadde hørt oss på den andre siden av banen, sier Ragnhild stolt.

Fikk møte en legende

For Ina Margrethe Kemi Hagerupsen, som har vært Liverpool-fan siden hun var liten, ble turen en stor opplevelse.

Hun forteller at følelsene hennes for laget blir bare sterkere og sterkere

– Det ble mye roping, hyling og synging. Jeg våknet mandag nesten uten stemme, ler Hagerupsen.

Det var ikke bare fotballkamp jentene fikk med seg. Da de ankom Liverpool, ble de ønsket velkommen av tidligere visekaptein Jamie Carragher, mannen med nest frelst Liverpool-kamper i historien.

Med Carragher,

Jamie Carragher så ut til å kose seg sammen med 40 kvinnelige Liverpool-supportere.

Foto: Liverpoolhjerter

– Noen av jentene begynte å gråte, andre å hyle. Han rødmet da han ble sunget ut av rommet, sier Ragnhild.

«Ladies in red»

Under besøket fikk jentene også møte andre kjente Liverpool-profiler. Lørdag kledde de seg alle i røde kjoler for å få en omvisning på Anfield. Det gikk ikke upåaktet hen, og jentene ble intervjuet av både fotballklubbens egen tv-stasjon og den regionale avisa.

– Det føltes nesten litt som det var vi som var stjernene da. Området rundt Anfield er en ganske nedslitt arbeiderklassebydel, og det var nok et syn da vi kom trippende i røde kjoler

Årlig arrangement

Til tross for alle opplevelsene rundt, var det fotballkampen og seieren som var høydepunktet.

– Jeg har både ledd og grått. Det var mitt første besøk på Anfield, og bare det å komme ut på gressmatten og se tribunene er stort. Og så få være på en kamp der stemninga var høyere enn den har vært hele sesongen, da vet man at man dro på riktig tidspunkt, sier Ina.

i garderoben

Det er nok ikke hver gang det er så mange kjolekledde damer i Liverpool-garderoben på en gang.

Foto: Liverpoolhjerter

Kampanjen Livergirlpower, som supporterklubben står bak, vil gjøre fotballturen for jenter til ett årlig arrangement. Ragnhild sier det er den fineste fotballturen hun har hatt til England.

– Jeg håper at dette nettverket kan gjøre det lettere for jenter i hele landet å vise sin lidenskap for fotball, sier Ragnhild.