Dagny vurderte å slutte med musikk

Da ringte den spellemannominerte artisten hjem.

Dagny

Dagny Norvoll Sandvik på den røde løperen på prisutdelingen P3-Gull i november 2017.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Det har gått slag i slag for popartisten Dagny Norvoll Sandvik de siste åra. Suksessrike turneer i inn- og utland, hyppig radiospilling, og ikke minst prisnominasjoner, toppet med to spellemannprisnominasjoner tidligere denne uka.

Men tromsøkvinnens musikkarriere har definitivt ikke gått på skinner hele vegen. På et punkt gikk det faktisk så trådt at hun vurderte å gi seg.

– Jeg var 25 år gammel, satt i London og hadde fortsatt ikke gitt ut noe. Ting hadde stoppet opp og jeg hadde ikke funnet ut hvordan jeg skulle komme meg videre. Da vurderte jeg å slutte med musikk, flytte hjem til Norge for å begynne på skole, forteller Dagny i et intervju i NRK-programmet «Fritimen».

Fikk beskjed fra foreldrene

En rekke telefoner hjem til musikerforeldrene i Tromsø, fikk imidlertid Dagny til å skifte mening den sommeren det stod på som verst.

– Vi snakket sammen sikkert ti ganger om dagen i to uker. Mamma og pappa oppfordret meg til å bli i London, stå på med musikken, tørre å tro på det. Jeg syns det var ganske kult at de turte å si det til 25-åringen sin, som bor i London og som fortsatt ikke har funnet ut så veldig mye, sier Dagny.

De mange telefonene hjem hjalp altså, for ikke lenge etter kom «Backbeat» ut, en låt som per nå har blitt avspilt på Spotify mer enn 32 millioner ganger. Fortsatt ringer hun titt og ofte hjem, men kanskje ikke like ofte som tidligere.

– Jeg har nok blitt mer selvstendig de siste åra, og er nok ikke så rask til å ty til telefonen når noen må hjelpe meg med et valg, forteller Dagny, som 22. februar har konsert i hjembyen.

Broren ble alvorlig syk

Deretter venter nok en norgesturné for 27-åringen, som mener at livet skal leves skikkelig, det skal ikke kastes bort.

– Da jeg var ni opplevde jeg hvor skjørt livet kan være, for da fikk broren min kreft. Det førte til at jeg traff veggen på et vis, og tenkte mye på liv og død, forteller Dagny, som også den gang tydde til foreldrene.

– Jeg pratet mye med mamma det året. Hver dag snakket vi om vanskelige ting, og til slutt gikk det over. Jeg lærte at man ikke må være redd for å kommunisere om vanskelige ting. Det er en del av livet, sier Dagny Norvoll Sandvik.