NRK Meny
Normal

Dagny har fått kontrakt med et av verdens største plateselskaper

Dagny Norvoll Sandvik (25), bedre kjent som Dagny, har signert internasjonal kontrakt med et selskap som håndterer millionselgende artister.

Dagny Norvoll Sandvik

Dagny fra Tromsø har fått et svært godt utgangspunkt for en internasjonal pop-karriere. Hun har nettopp signert kontrakt med Republic Records, et underbruk av Universal Music.

Foto: Petter Strøm / NRK

Tromsø-artisten har signert kontrakt med Republic Records, et underbruk av et av verdens største plateselskaper Universal Music.

Republic Records er plateselskapet til internasjonale stjerner som Taylor Swift, The Weeknd, Drake og Nicki Minaj. Selskapet disponerer også musikken til Amy Winehouse.

Nå skal altså Republic Records gjøre Dagny til en internasjonal stjerne. Til nå har hun gjort seg kjent med låta «Backbeat», som har passert 14 millioner avspillinger på Spotify.

Dagny Norvoll Sandvik

Dagny kom nylig tilbake fra et fem ukers langt opphold i Los Angeles. Der skrev hun og spilte inn musikk.

Foto: Pressefoto

– Første gang jeg hørte Dagny ble jeg blåst over ende av energien hennes. Hun bringer noe nytt til bords. «Backbeat» er dog bare begynnelsen, sier Simon Katz, seniordirektør i Republic Records, til VG.

Dagny sier til NRK at hun ser på signeringen som et stort kompliment.

– Republic Relations er et av verdens største plateselskaper for popmusikk. Det er egentlig helt vilt og surrealistisk å signere for et så stort selskap. Det er veldig, veldig spennende, sier hun på telefon fra London, der hun har bodd og jobbet med musikk de fire siste årene.

Vil drive med musikk resten av livet

– «Backbeat» vakte umiddelbart vår oppmerksomhet, og etter en showcase i New York ble hele vårt selskap forelsket i henne. Vi gleder oss til å videreformidle visjonen hennes til verden, sier Rob Stevenson, artist- og repertoaransvarlig i Republic.

Dagny sier at ting har snudd fort.

– Og det er egentlig "Backbeat" som har gjort det. Den har forandret alt. Signeringen har gjort at en ny verden har åpnet seg. I dag lanseres "Backbeat" i USA. Teamet i Republic Records har veldig lik mentalitet som mitt nærmeste team, det er veldig bra folk.

Popartisten vil også avlegge hjembyen et besøk i løpet av sommeren.

– Jeg skal spille på Rakettnatt i august, så jeg kommer i alle fall da, om ikke før. Jeg tenker ofte på Tromsø, sier hun og smiler.

– Det blir mye festivaler i sommer, blant annet i England, Norge og Polen. Jeg satser på at dette blir en endeløs festivalsommer.

Fem ukers musikkopphold i LA

De siste årene har Universal Music gitt internasjonale kontrakter til Astrid Smeplass og Aurora Aksnes.

Det var det norske selskapet Propeller som ga ut «Backbeat» forrige høst. Selskapet vil også håndtere Dagnys videre karriere i Norge.

Dagny sier at ambisjonen hennes er å drive med musikk resten av livet.

25-åringen har akkurat tilbrakt fem uker i musikkbyen Los Angeles i USA.

– Her skrev jeg musikk hele tiden, samtidig som jeg spilte inn. Los Angeles er en utrolig kreativ plass som man virkelig blir oppslukt av når man er der, sier Dagny.