Normal

Da vennene fant seg selv på jorda rundt-turer, forelsket Ingvild (20) seg i hundekjøring

Som 14-åring prøvde Ingvild Østli Johansen hundekjøring for første gang. I helgen debuterer Tromsøjenta i Finnmarksløpet.

Ingvild Østli Johansen

Ingvild Østli Johansen debuterer i Finnmarksløpet.

Foto: Privat

– Jeg vet jo egentlig ikke hva vi begir oss ut på, sier 20 år gamle Ingvild Østli Johansen.

Lørdag står hun på startstreken i 500 kilometer-klassen i Finnmarksløpet for første gang, som en av de yngste deltakerne i det blytunge hundeløpet.

– Jeg føler meg godt forberedt, og gleder meg til å få svar på hva det egentlig er vi har holdt på siden august, sier tromsøværingen.

Da hun var 14 år prøvde hun hundekjøring for første gang. Følelsen slo henne over ende.

– Å komme seg ut og oppleve naturen bak et hundespann var bare helt utrolig, sier Ingvild.

Polaris
Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Flyttet til Øverbygd

Så da hun var ferdig på videregående skole, og vennene reiste ut i det store utland, flyttet Ingvild Østli Johansen til Øverbygd hvor mormor bor, for å drive med hundekjøring i ett år. Det ene året ble til to.

– Og jeg har ikke tenkt å flytte tilbake til Tromsø med det første, sier hun.

Egentlig skulle hun ikke delta i årets løp, men da en av lagkameratene hennes ble skadet, kastet Johansen og laget seg rundt og fikk meldt henne på som stedfortreder.

– Målet mitt er å bli kjent med hundene på en ny måte, kjøre på deres premisser og komme i mål med et friskt spann, sier den unge hundekjøreren.

Og selv om Finnmarksløpet er en ekstrem påkjenning, har de kvinnelige deltakerne vist seg å være vel så sterke som sine mannlige konkurrenter.

– Men det er mange utfordringer som venter. Vi vet aldri hva vi møter av vær og vind.