Da regnet kom, kom det skikkelig

Natt til tirsdag regnet det mer i Tromsø enn det har gjort i hele september og resten av oktober.

Regn i Tromsø
Foto: Knut Hansvold

I løpet av tolv timer falt det hele 17,5 millimeter regn i byen, og dermed er halvannen måneds nedbørsmengde tatt igjen på under ett døgn, melder Yr.

For hele døgnet, fra 0800 den 16. til 0800 den 17. oktober kom det 24,5 mm nedbør på. I følge vakthavende meteorolog på meteorologisk institutt, Marit Berger, er ikke denne nedbørsmengden spesielt uvanlig.

– For eksempel er døgnrekorden i Tromsø i oktober på hele 63,5 mm på 24 timer. En måling som ble gjort 4. oktober 1964, sier hun.

Meteorologen sier det er mer uvanlig hvor lite nedbør det har kommet i september og oktober, fram til den 16. oktober.

– I denne perioden ble det målt bare 8,8 mm. I hele september kom det bare 5 mm, hvilket er den tørreste september noen gang målt i Tromsø.

Regn i hele landsdelen

I følge værvarselet blir det nedbør også på onsdag. Regnbyger i Nordland og Troms, og regn i Finnmark. I Nordland blir snøgrensa på 600-800m, i Troms 400-600 og i Finnmark 300-500 m. Når det gjelder vinden i morgen blir det nordvestlig vind i Nordland, liten kuling på kysten. I Troms blir det mindre vind, med skiftende bris og periodevis nordlig frisk bris på kysten. I Finnmark blir det nordøstlig bris, liten kuling på kysten.