NRK Meny
Normal

CUPBOMBE: Tromsdalen vant 4-2 over Godset!

Den tidligere cupmesteren er i trøbbel på TUIL arena. Bare minutter ut i første ekstraomgang sto det 2–1 til hjemmelaget. Kampen kommenteres av NRKs Gunnar Grindstein.

Tindfotingan

TUILs supportegruppe, Tindfotingan, er klar for å ta imot Strømsgodset på TUIL-arena i kveld.

Foto: TUIL

Laster innhold, vennligst vent..

Målet kom etter 27 minutter på grunn av rot i forsvaret til Strømsgodset. Dermed kunne TUIL kontre, og Sletvold satte inn kampens første mål for Tromsdalen.

– Vi måtte komme igang øyeblikkelig og det klarte vi. Nå skal vi nyte øyeblikket en liten stund og så være klar til andre omgang, sier daglig leder i TUIL Roger Ness til reporter Sveinung Åsali når kampen er halvspilt.

Men reduksjonen kom bare seks minutter ut i andre omgang, da Thomas Lehne Olsen satte inn målet for Godset. Stillingen 1-1 holdt til dommeren blåste etter 92 minutter.

Dermed var det klart for ekstraomganger med etterhvert seige bein i sommervarmen i Tromsø.

Men, få minutter ut i første ekstraomgang er cupvinneren fra 2010 igjen i trøbbel på TUIL arena når Kim André Råde setter det andre målet inn for Tromsdalen.

– Som en god biff

TUIL-supporter Espen Renø Svendsen sammenligner kveldens kamp mot Strømsgodset med en god biff med bearnés.

– Dette er den største kampen på 20 år, i hvert fall i cupsammenheng.Vi møter et skikkelig storlag, de er regjerende mestre, og for oss et eksotisk lag, sier TUIL-supporter Espen Renø Svendsen.

TUIL har aldri vært lenger enn i tredjerunde i cupen, og ikke siden 1993, da de tapte 0–6 for Rosenborg på Lerkendal, har møter de et eliteserielag utenfor Nord-Norge.

Tindfotingan

TUILs supportegruppe, Tindfotingan, er klar for å ta imot Strømsgodset på TUIL-arena i kveld.

Foto: TUIL

På Twitter har Svendsen sammenlignet dagens kamp med en god biff med bearnés.

– Dette er kanskje mer en coeur de filet, det beste vi kan få på menyen, sier han.

Optimistisk trener

Gaute Helstrup

TUIL-trener Gaute Helstrup tror på seier i kampen mot Strømsgodset

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Da oppsette for cupen ble klart var TUIL-trener Gaute Helstrup en fornøyd mann.

– Denne kampen gleder vi oss veldig til. Strømsgodset vant eliteserien fortjent i fjor, og har også fått en god start på årets sesong. Det blir en morsom kamp for oss, og en perfekt anledning for våre spiller til å kjenne på nivået i toppen av norsk fotball, og lære litt av det, sa han den gang.

Også daglig leder i klubben, Roger Ness, gleder seg til onsdagens fotballfest.

– For oss er det fantastisk å møtet så godt lag. For det første byger det identitet rundt klubben, i tillegg blir det et viktig bidrag til klubbkassa, sier Ness, som håper på fullt hus i Tromsdalen.

TUIL har noen av de beste supporterne i Norge. Bli med på øving før cupkampen mot Tromsø i 2010:

Tromsdalen er lillebror i Tromsø, som tar ekstra i når TIL er mostander i cupen

Tror på seier

Både Espen Renø Svendsen, Gaute Helstrup og Roger Ness tror på seier i kveld.

– Skal vi klare å slå Godset, må vi treffe med inngangen til kampen på alle mulige måter. Vi må opp på maks nivå i vårt offensive spill. Og vi må stå godt defensivt. Godset vil utfordre oss, og da må vi henge sammen, sier Helstrup.

– Det er mye psykologi inne i bilde. Strømsgodset er regjerende mestre og har høy selvtillit. Samtidig er de nok litt redd for å tape. TUIL taper aldri på hjemmebane, men samtidig kan det ligge litt nerver der når de nå møter en så god motstander. Vi må tørre å ha ballen og ikke være redd for å gjøre feil, da kan vi vinne, sier Svendsen.

Kampen kan du se i videovinduet lenger oppe i saken direkte fra klokken 17.45, kommentert av Gunnar Grindstein!