Champ og Tundra ute

Tundras comeback i Finnmarksløpet endte i Kirkenes. Da var veteranen for sliten til å fortsette. Også Champ måtte ut etter halve Finnmarksløpet.

Champ

Unge Champ var det usikre kortet i Monas spann, nå er han tatt ut av Finnmarksløpet.

Foto: Vibeke Lund Pettersen / NRK

- Det er jo kjempesynd, men hun er jo ikke så ung lengre. Nå var hun skikkelig sliten, og da er det beste å sette henne av, sier Mona Kolstad.

Jobbet godt

Tundra har gjort en strålende jobb den halvdelen av løpet hun klarte å være med.

- Hun har vært veldig flink, selv om han har hatt litt vondt til tider. Hun har jo slitt litt med den ene skuldra, men det har jeg klart å massere bort underveis. Det er ikke skuldra som er grunnene til at hun går ut nå, nå er hun bare veldig sliten, forteller Mona.

Tundra

Tundra blir tatt godt vare på av handler Ole Christian Haga i Kirkenes.

Foto: Vibeke Lund Pettersen / NRK

Vi møter Tundra ved handlerbilen, hun kommer ut å hilser på, men ser mest ut som hun vil inn å hvile igjen. Men godt er det å få komme i handlernes gode hender, og få kos og god mat.

- Nå tar vi godt vare på henne, hun har gjort en kjempeinnsats, sier Ole Christian Haga, som er handler for Mona.

Skadet fot

Også vår rare, unge Champ måtte settes av i Kirkenes. Selv om han har visst mye mot, og sikkert ville sprunget lengre for sin eier, var bena hans ikke i god nok stand.

- Veterinærene har sett på han, og han halter litt fortsatt etter hvilen, så han blir nok med handlerne videre. Han var jeg jo veldig spent på hvor langt han ville gå, når vi starta ut fra Alta. Han har klart seg fint da, mener Mona.

Mona Kolstad og Champ

Moroklumpen Champ prøver å felle Mona overende idet hun skal til å ta han ut av løpet.

Foto: Vibeke Lund Pettersen / NRK

Mens veterinærene ser på han, klarer han som vanlig å spre latter. Båndet Mona holder han i surrer seg rundt bena hennes, og det er nesten så hun går på trynet.

- Typisk Champ, ler Mona høyt.

Blidt møte

Mona leier Champ opp mot handlerne, som velvillig tar han i mot. Kine Skår som vi har presentert tidligere, går rett ned i knestående og tar imot Champ med kos og klemmer.

Selv logrer han lykkelig over å få hilse på sine gode hjelpere igjen, etter fire dager hvor de bare har stått på sidelinja.

Men for Mona er det ikke like morsomt at hunder må settes av.

- Det er jo synd, for de hundene som på en måte var bankers er ute, nå gjelder det bare å komme seg i mål, sier Mona.

Mer om Finnmarksløpet:

Vi følger Finnmarksløpet på twitter

Dette er de tre siste twitter-meldingene fra journalist Rune, som følger teten. 
Trykk F5 for å oppdatere ...