NRK Meny
Normal

Byrådet: – Tromsøbadet skal bygges på Templarheimen

Det betyr at både Ap og byrådet står fast på sin beslutning. Arbeidet kan starte allerede om en måned, ifølge byrådsleder Kristin Røymo.

Tromsøbadet

Badeland skal ligge på Templarheimen bestemte byrådet i mandag.

Foto: Asplan Viak

– Dette er den eneste tomten Tromsø kommune eier som det går an å bygge badeland på, sier Kristin Røymo til NRK. Hun mener at nå er det slutt på omkamper i denne saken.

I lang tid har det vært en diskusjon om hvor Tromsøbadet eller badeland bør være. Byutviklingssjef, Mette Mohåg og kommunaldirektør for byutvikling, Øystein Nermo har ment at det er flest fordeler å bygge et badeland i sentrum av byen. De mente det ga bedre tilgjengelighet for folk, turister og kollektivtransport. Dette skapte debatt.

Men nå mener byrådet i Tromsø at det ikke finnes noe alternativ til Templarheimen. Her skal folk kunne ta sine svømmetak allerede 2018.

Stort bygg

I 2014 presenterte Tromsø kommune planene for Tromsøbadet, som skal bli byens badeland. Nå er de altså kommet enda et skritt nærmere ved å bestemme lokaliteten. Byrådet har foreslått en maksimal økonomisk ramme på 650 millioner kroner for badet, samtidig som Tromsø kommune får 258 millioner kroner i tilskudd.

Badeland på Templarheimen

Byråd for finans, Jens Ingvald Olsen, byrådsleder Kristin Røymo og byråd for helse og omsorg, Gunhild Johansen har endelig bestemt seg.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Ifølge byrådsleder Kristin Røymo ønsker byrådet å starte byggingen allerede i april.

Godt for folkehelsa

Bygget på 13.000 kvadratmeter vil inneholde blant annet 50-metersbasseng, stupeanlegg, bølgemaskin, klatrehall og utebad.

I dag får elever i Tromsøskolen kun 100 timers skolesvømming. Myndighetene anbefaler minst 170 timer.

Tromsøbadet
Foto: Asplan Viak

– Nå får vi et anlegg som endelig gjør det mulig å gi ungene skolesvømmingen de trenger for å lære seg å svømme skikkelig, sa byråd for næring, kultur og idrett, den gangen, Vanja Terentieff (H).