Byen livnærer seg på turister – men gjør det ikke enkelt for dem å parkere

Tromsø kryr av turister, særlig om vinteren. Men turistbyen gjør det ikke særlig enkelt for de tilreisende å parkere.

Tromsø livnærer seg på turister om vinteren. Men helt tilrettelagt for utlendinger er det ikke.

Denne gjengen med kinesere fikk litt utfordringer da de skulle betale for parkeringen i Tromsø. Selv om automaten kunne gi informasjon på engelsk.

– Hvor mye har vi betalt for nå?

Kinesiske Elsa Wo ser litt rådvill ut. Hun har trykket seg frem på en av parkeringsautomatene i Tromsø sentrum. Og har endt opp med å betale for ett minutt med parkering.

Det holder ikke når hun og reisefølget skal finne seg en dagligvarebutikk. Men den lille gruppen med kineser er ikke de eneste som får utfordringer når det kommer til parkering i Tromsø.

– Det er mange som ikke finner automatene, og når de gjør det forstår de gjerne ikke hva som står der, ettersom det står på norsk, forteller Mathias Marienborg i Visit Tromsø.

Det finnes ingen krav til Tromsø parkering om å ha parkeringsautomater på internasjonale språk.

– Det er krav om at vi skal få skilte etter norsk skiltforskrift, med norsk tekst. Men vi har strekt oss litt lenger med engelske tekster der vi vet det er mange turister som parkerer, slik at de ikke skal bli lurt unødvendig, sier daglig leder i Tromsø parkering, Tore Berntzen.

– Vi er jo ikke ute etter å lure folk i parkeringsfeller.

Men selv om Elsa Wo og hennes reisefølge kom over en automat med engelsk språk, gikk ikke alt etter planen. Se hvordan det hele gikk i videovinduet øverst i saken.