Bussjåfører i Tromsø frykter vinteren

–Sjåførene i Nobina frykter busskaos i Tromsø fra onsdag på grunn av tette avganger og snøvær.

Nobina

Snøfall kan by på problemer for bussene i Tromsø.

Foto: Trygve Andreassen / NRK

Sjåførene er redde for at væromslag og snøfall vil føre til at byens 140 busser ikke klarer å holde rutetabellene onsdag morgen.

Rammer passasjerene

– Vi klarer ikke å komme fram i tide. Det er ikke mulig. Nå sier vi ifra på en ordentlig måte slik at folk får områ seg, og finne andre måter å komme seg på jobb på på onsdag. Det sier sjåfør og styreleder i Fagforbundet, Einar Berg.

Han sier at altfor tette ruteavganger er årsaken til problemene, og legger hovedansvaret på Troms fylkeskommune som har satt opp kjøreplanen for byens busser.

– Til nå har det bare vært prat helt siden februar. Nå må det skje noe, ellers stopper Tromsø opp fra onsdag dersom været blir slik det er meldt. sier Berg.

Må klare å møte vinteren

– Jeg forventer at Nobina er rustet til å møte vinteren. Det har også vært møter mellom Nobina, Troms fylkestrafikk og Tromsø kommune, som har ansvaret for veiforholdene. Det sier fylkesråd for samferdsel, Terje Olsen.

– Jeg forutsetter at partene som står saken nærmest oppfyller den kontrakten de har for rutetransport i Tromsø, sier Olsen.

Siden selskapet Nobina overtok busskjøringa i Tromsø har det tidvis vært store problemer med forsinkelser.

Bedre rustet

– Det er alltid sånn at det er vanskelige traffikale forhold ved det første snøfallet, og litt forsinkelser må man regne med. Det sier driftssjef Magnar Nilssen i Nobina.

– Men vi er langt bedre rustet enn forrige vinter, sier han.

– Vi har hatt møter med kommunen, og gjort en del justeringer der det har vært problemer, blant annet i Kongsbakken og ved en del holdeplasser. Vi starter med helt nye dekk på stort sett alle bussene. Vi har også kjettinger, og både dekk og kjettinger er av beste kvalitet, sier Nilssen.

– Jeg syns det er uheldig at en fagforening går ut og anmoder folk om å la være å ta bussen. Det er ikke bra, sier Nilssen.