NRK Meny
Normal

NRK lager ny TV-sesong med brøytesjåfører

Nå er det bestemt: Sesong to av TV-serien «Brøyt i vei» skal spilles inn. Men hvem som blir med, er ikke bestemt.

Brøyt i vei

750.000 seere fulgte den første episoden av 'Brøyt i vei'. Redaksjonssjef Beate Hårstad Jensen mener det ligger gull i brøyteplogene.

Foto: Skjermdump / NRK

Suksessen med dokusåpen «Brøyt i vei», som ble sendt på NRK 1 fra desember til februar i år, var så stor at det skal spilles inn en oppfølger.

Facebooksiden som ble opprettet for serien, har i dag over 25.000 følgere.

Publikum har vist stor entusiasme for brøytesjåfører i den værharde delen av Finnmark. Serien ble også nominert i klassen Beste dokusåpe under Gullruten.

– Det ligger gull i brøyteplogene der ute! Du skulle bare visst hvor mange gode historier og flotte folk som er på veiene, utbryter en entusiastisk redaksjonssjef, Beate Hårstad Jensen, i NRK Troms.

Ikke bestemt seg for hovedpersoner

Vinteren 2016 blir det gjensyn med sterke naturkrefter, utfordrende arbeidsforhold og flotte mennesker som arbeider med å gjøre utsatte værstrekninger farbare for befolkningen.

Detaljer om hvem seerne vil få møte på skjermen er foreløpig hemmelig, rett og slett fordi redaksjonen ikke har bestemt hvor de skal filme.

Men Jensen kan ikke avsløre så mye nå fordi planleggingen fortsatt er på et tidlig stadium.

– Vi kan ikke si så mye om innholdet ennå. Det som er sikkert, er at serien kommer på NRK 1 vinteren 2016, sier Jensen.

Stein Eivind Løvland i brøytebilen

Om Stein Eivind blir med på neste sesong, er uklart. Men han stiller om han blir spurt, forsikrer han.

Foto: Skjermdump / NRK

Hun ser ikke bort ifra at det kan bli gjensyn med gamle ansikter.

– Men hvem det eventuelt blir, vet vi ikke nå. Vi har ikke bestemt oss for hvor vi skal spille inn andre sesong av «Brøyt i vei», sier Jensen.

– Folk maser om ny sesong

I Honningsvåg er brøytebilsjåfør Stein Eivind Løvland klar som bare det for å stille opp om han blir spurt. Han har snakket med NRK om en ny sesong, og avslører at han er en ivrig forkjemper for nye episoder fra den nordnorske virkeligheta.

– Jeg presser på for å få en ny sesong! Det er fordi folk maser og gnager sånn på meg om å få brøytebilene tilbake på TV at jeg ikke får fred, forteller han lattermildt.

Stein Eivind Løvland

Ungene elsker brøytebilsjåfører, konstaterer Stein Eivind. En ung beundrer har tegnet brøytebil til ham, og moren skriver at gutten vil bli brøytebilsjåfør i Stein Eivinds firma når han blir stor nok. Slikt setter tv-stjerna pris på.

Foto: privat

Han har blitt kjendis og blir stadig vekk kontaktet av folk som vil se ham i TV-ruta igjen.

– Til og med folk sørfra kontakter meg, folk jeg ikke aner hvem er. Unger sender meg tegninger, og voksne kontakter meg for å få høre om det blir en ny sesong, sier han.

For det finnes fortsatt mange gode historier å fortelle, og han er ikke i tvil om at en ny sesong vil fenge seerne.

– I den første sesongen ble det mye fokus på oss som brøyter veiene, men det er mange andre personer som vi samarbeider med for å holde veiene åpne og kommunisere med bilistene. Det ligger mange historier som man kan lage god TV av, sier Løvland.

Og kanskje er det duket for romantikk? I nest siste episode av «Brøyt i vei» var han på date på Nordkapp. Men det ble ikke noe fast forhold etter det, forteller han.

– Nei, jeg er evig ung og singel, ler han, og legger tilforlatelig til at han trolig har barnetekke.

– Jeg får stadig vekk tilsendt tegninger fra unger som har fulgt serien. Når jeg kommer kjørende, trekker ungene foreldrene i armen og peker, «se, der er han brøytebilsjåføren». Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli såpass gjenkjent etter at serien var over, smiler han.

Her kan du se publikumsbilder fra Instagram som folk har merket med #NRKBrøyt:

Laster kart, vennligst vent...