NRK Meny
Normal

«Brøyt i vei» nominert til Gullruten

TV-serien «Brøyt i vei» er nominert til Gullruten for beste dokusåpe.

Nordlys
Foto: Tor Even Mathisen / NRK

Beate Hårstad Jensen

Beate Hårstad Jensen, redaksjonssjef i NRK.

Foto: Bernt Olsen / NRK

Dette ble gjort kjent på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Redaksjonssjef i NRK Beate Hårstad Jensen sier at hun tror det er flere grunner til nominasjonen.

– Det er nok en kombinasjon av fantastisk vakker natur og at folk syns det er fascinerende å se livet til dem som virkelig står på for å holde veiene åpne i et meget værhardt område, sier Jensen.

Mange ville se brøytesjåførene

Gjennom seks mandager kunne TV-publikummet følge hverdagen til brøytesjåfører fra Finnmark som holder noen av de mest værharde veistrekningene i Norge åpne.

«Brøyt i vei» debuterte på 11. plass blant de mest sette TV-programmene i julehøytiden, og den første episoden ble sett av 745.000.

De senere episodene har også blitt svært godt sett, både på TV og i NRK sin nett-TV-spiller.

Fikk kjærlighetserklæringer

Seerne trykket brøytebilsjåførene til sitt hjerte, og et døgn etter at noen av seriens hovedpersoner opprettet en egen facebookside om «Brøyt i vei» fulgte 8.000 siden. Siden har i dag nesten 26.000 følgere.

Tiden etter serien gikk på TV har hovedpersonene fått mange tilbakemeldinger. Stein Eivind Løvland opplevde å få 50 nye venneforespørsler på Facebook etter hver episode, og fikk kjærlighetserklæringer på nettstedet.

Hans Josefsen rørte mange med sitt nære forhold til sin syke mor som han viser stor omsorg for. Etter at TV-kameraene ble slått av har han fått flere firerbrev i posten.

Flere nominerte fra NRK

I klassen for beste dokusåpe konkurrerer «Brøyt i vei» mot «Monsen og hundene» (NRK), «Fjorden cowboys» (TV2) og «Optimistene» (NRK)

Jensen sier at folkene bak produksjonen er stolte over nominasjonen og at det er stor stas å være nominert.

– Vi håpet «Brøyt i vei» skulle sette spor og nå bredt, og det gjorde den. Denne nominasjonen er en anerkjennelse til alle som har jobba med prosjektet, og ikke minst til de fantastiske hovedpersonene våre som har gitt publikum et nært og ekte bilde av livet langs veien i vinter Finnmark, sier hun.