NRK Meny
Normal

– Bronse er en fattig trøst

Tromsø Storm vant bronsefinalen i BLNO sluttspillet på en overbevisende måte, men var likevel skuffet.

Tromsø Storm vant Bronse

Reggie Fuller og Tromsø Storm var for sterke for Gimle i bronsefinalen søndag.

Foto: Kjartan Monsen

– Det er egentlig en fattig trøst. Samtidig føles det godt å avslutte på en sånn måte, sier sportslig leder i Tromsø Storm, Ronny Lange.

Tromsøs mannskap vant bronsefinalen 96 - 72 mot Gimle søndag. I semifinalen på lørdag mot Bærum Basket var kampen mye jevnere.

– Vi taper med to poeng. I jevne kamper kan det bikke begge veier. Bærum var hjemmelag og hadde mye folk på tribunen, sier Lange

Den spennende semifinalen endte til slutt med en 81 - 79 seier til Bærum Basket. Dermed ble det ikke sluttspillfinale på Storm denne gangen heller.

Reiste seg etter surt tap

Bærum Basket for sterke for Storm

Det ble en jevn kamp i semifinalen mellom Bærum Basket og Tromsø Storm.

Foto: Kjartan Monsen

Etter det som Lange betegner som et veldig surt tap i semifinalen, var det et tent lag fra Tromsø som entret parketten i bronsefinalen.

– Nå var det sikkert mer nerver i semifinalen enn i bronsefinalen. Vi bestemte oss for å gå ut og avslutte på en ordentlig måte, og det synes jeg vi klarte, sier Lange.

Etter en dårlig start for Storm mot Gimle i bronsefinalen var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne kampen.

– Vi fikk en litt treg start der vi lå under 7-2 i starten, men henter de fort inn og går opp i en 4-5 poengs ledelse. Vi skåret 9 strake poeng og gikk opp i ledelsen, forteller Lange.

Etter den gode opphentingen fortsatte Tromsø Storm å spille godt gjennom hele kampen som endte med en 34-poengsseier.

Skade hindret ikke storseier

I tredje periode måtte en av Storms viktigste spillere Keon Lawrence ut med det som så ut som en strekkskade, uten at det hindret laget i å fortsette det gode spillet.

– De andre guttene som kom inn fra benken løftet seg og gjorde en fantastisk jobb, sier Lange.

Tromsø Storm har vært solid gjennom hele sesongen og avsluttet med kun 4 tap.

– Synd at en av de tapene kom i den viktigste kampen. Vi skal få lov til å være skuffet etter semifinalen på lørdag, sier Lange.

Han er likevel fornøyd med hele sesongen sett under ett.

– Vi har hatt en veldig bra kjemi i laget og har hatt de spillertypene vi har hatt lyst til å ha på laget, avslutter Lange.