Bortført og drapstruet

Først ble han bortført, bundet og innelåst. Deretter truet til å ta ut penger fra sin mors kredittkort. 40-åringen som sto bak ugjerningen må nå svare for seg i retten.

Tingretten

Tirsdag må en 40 år gammel mann møte i Hammerfets tingrett tiltalt for bortføring, mishandling og trusler.

Foto: Allan Klo

Det var en oktobernatt for halvannet år siden at den 40 år gamle mannen sammen med en kjenning tok seg inn i en leilighet i Hammerfest og bortførte en mann som oppholdt seg der.

Ifølge tiltalen ble mannen fraktet til en annen leilighet der han ble bundet og innelåst. Her ble han utsatt for slag, strømpistol og luftpistol og truet til å bruke sin mors kredittkort til å kjøpe en tv og ta ut 20.000 kroner.

40-åringen som står tiltalt for ugjerningen må også svare for hvorfor han truet med å ta livet av mannen ved bruke kaustisk soda.

Lang rekke

Men bortføringen og mishandlingen denne natta er ikke det eneste mannen må svare for når han tirsdag må møte i Hammerfest tingrett.

Flere forsøk på biltyveri, innbrudd i en bil og tyveri av diverse verktøy, innbrudd i en leilighet og tyveri av kniver, tyveri av datautstyr, mobiltelefoner, smykker, klær og turutstyr.

Han er og blitt tatt for oppbevaring og bruk av både hasj og medikamenter, kjøring i ruspåvirket tilstand.