NRK Meny
Normal

Blir i Tromsø 2018

Bjørge Stensbøl har ikke sagt opp, og fortsetter som daglig leder i Tromsø 2018.

Bjørge Stensbøl
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det har i dag vært full forvirring rundt ledelsen i Tromsø 2018. Men utpå kvelden onsdag kom det endelige svaret.

Ordfører i Tromsø, Arild Hausberg, fikk beskjeden litt før klokken 21 onsdag kveld.

- Nå er det avklart at Bjørge Stensbøl fortsetter i jobben sin, og floken som har oppstått i dag er ute av verden.

- Tøff dag

Hausberg sier at det har vært en tøff dag, men at dette ikke vil svekke Tromsø 2018.

Arild Hausberg

Ordfører i Tromsø, Arild Hausberg, sier at Stensbøl har gjort en flott jobb sammen med hele styret, og at arbeidet med Tromsø 2018 fortsetter som før.

Foto: Thomas Sørensen

- Det har vært tøft i den siste tiden, når det har vært uoverenstemmelser. Dette er nå luftet bort, og vi har nå et team som står samlet og som jobber videre.

- Fornøyd med forklaringene

-Det er riktig at jeg snakket med Petter Jansen på morgenkvisten i dag, og uttrykte at jeg ikke var fornøyd med det etterlatte inntrykket i NRK-intervjuet. Jeg sa til ham at det, dersom dette var å betrakte som en mild offentlig irettesettelse av meg som daglig leder, ville det bli vanskelig for meg å fortsette i jobben, sier Bjørge Stensbøl i en pressemelding. 

-Petter Jansen og jeg hadde som sagt en kort prat, og var enige om å snakke videre om saken i kveld. I mellomtiden har vi begge vært opptatt med vårt, og jeg har valgt å ikke svare på alle henvendelser fra mediene om denne saken før jeg igjen fikk snakket med styreformannen. Det har vi nå gjort, og jeg er fornøyd med de forklaringer, beklagelse og tillit jeg fikk, sier Stensbøl.

For mye Stensbøl

Det var like før klokken tolv i dag at avisa Nordlys publiserte saken om at daglig leder i Tromsø 2018, Bjørge Stensbøl, skal ha  sagt opp sin stilling etter et dramatisk styremøte i dag.

Det skal i lengre tid ha vært konflikter i OL-styret. Etter at NRK sendte dokumentaren « Spillet om et OL », mente mange at det ble for mye Stensbøl , og lite fokus på andre i Tromsø 2018.

Styreformann Petter Jansen baklager at det i radiointervjuet med NRK kan ha blitt oppfattet som om han kritiserte Bjørge.

- Det er ingen tvil om at han har, og hele tiden har hatt, styrets fulle tillit. Også etter den smule medieturbulensen de siste ukene. Han har rett og slett gjort en formidabel jobb for søkerselskapet siden sommeren 2006, og er rett mann til å lede prosessen videre, sier Jansen.

Han understreker at Stensbøl aldri har kjørt noe sololøp, men hele tiden har agert ut i fra de strategier og føringer som er forankret i styret for Tromsø 2018 AS.

- Vårt vellykkede prosjekt er et resultat av at mange spillere og lagdeler lokalt, regionalt og nasjonalt har trukket i samme retning, der Stensbøl har vært den naturlige trener og lagleder, sier Jansen.

Ubekymret

Kommunikasjons- og statergisjef i selskapet, Roger Ingebrigtsen, mener Støyet rundt Stensbøl i dag ikke vil svekke Tromsø 2018.

- All støy rundt et prosjekt er i utgangspunktet ikke positivt. Men noen ganger er prosjektet så mye større en den støyen som måtte komme, at jeg ikke frykter det.