Normal

Blime har vært viktig for Odelia

I dag er det den store Blime-dagen, i regi av NRK Super. Kampanjen har vært viktig for Odelia Ziverts Pettersen, som byttet skole denne høsten.

– Jeg har det fint her, men jeg savner jo også vennene mine på Medkila, sier Odelia Ziverts Pettersen.

Denne høsten startet tredjeklassingen på Kila skole i Harstad. Og tidligere denne uken var hele skolen med på å danse årets Blime-låt.

Blime-kampanjen fokuserer på at alle bør våge å være en venn, for å fremme vennskap å forebygge mobbing. For Odelia har kampanjen gjort det lettere å komme inn i gjengen på den nye skolen sin.

Odelia Ziverts Pettersen

Odelia Ziverts Pettersen har fått nye venner på ny skole. Litt takket være Blime-kampanjen.

Foto: Martin Mortensen / NRK

– Ved hjelp av Blime kan alle ha noen å være sammen med, selv om de er nye på skolen. Hvis man er det kan det nemlig hende de ikke har så mange venner, sier hun.

Lærer Eirin Gabrielsen mener Blime-kampanjen er viktig for miljøet på skolen.

– Det er utrolig viktig at vi er engasjert og driver proaktivt mot mobbing, for eksempel med å snakke med barna om å være en venn og å tørre å snakke med hverandre, sier Gabrielsen.

Denne uken har skoleelever over hele landet øvd inn Blime-dansen og sendt inn videoer til NRK Super. Deriblant elevene på Selnes skole i Tromsø:

Også på Selnes skole i Tromsø ha de danset Blime-dansen.

Stort show i kveld

Det hele kulminerer i et kjempeshow direkte fra Marienlyst i Oslo, med blant andre årets Blime-artister, TRXD og Ramón. Showet kan du se her fra klokken 18.15:

Si hei, vær en venn og BlimE på fest! NRK inviterer til BlimE-show med TRXD, The Main Level og mye annet gøy. Du kan også være med å påvirke hva som skal skje underveis i showet, gjennom appen Svar-o-meter! Programledere: Benedicte Bendiksen og Herman Dahl.