NRK Meny
Normal

Bli med til Nordpolen! Påmelding er nå

Vil du være med på en spennende, krevende og viktig ekspedisjon langt oppe i nord? Nå kan du melde deg på NRK Supers storsatsing.

Nordpolen

NRKs «Oppdrag Nansen» skal ende opp på Nordpolen.

Foto: Colourbox

I løpet av 2014 og 2015 skal fire trettenåringer undersøke en av vår tids store spørsmål: Hvordan skal det gå med kloden vår hvis polarisen smelter?

Derfor søker NRK nå etter norske gutter og jenter som har lyst til å utforske polare strøk.

Ungdommene får treffe forskere og gjøre undersøkelser så langt nord som det går an å komme. Og de skal som de første barna i Norge gå på ski til Nordpolen for å selv kunne se forandringene som skjer. Deretter er oppgaven å fortelle verden hva de har sett.

– Jeg håper så mange som mulig av landets trettenåringer tenker på om dette er noe for dem. Vi ønsker at mange melder seg på. Jeg gleder meg til å komme i gang, og til å komme i kontakt med alle de flotte barna der ute, sier prosjektleder for NRK Super i Tromsø, Håvard Gulldahl.

Bruker psykolog

Han sier NRK har knyttet til seg erfarne psykologer når kandidater skal vurderes til å være med på ekspedisjonen.

– Vi bruker psykologene til å hjelpe oss å finne riktige barn. Det gir en god trygghet både for oss og for dem som blir valgt ut, sier han.

«Oppdrag Nansen» er en av NRK Supers hittil største satsinger.

– Ekspedisjonen til Nordpolen ledes av en erfaren ekspedisjonsleder som har gjort turen mange ganger. . Jeg vet at det finnes mye nysgjerrighet og vitebegjær i norske barn, og det burde vi voksne la oss inspirere av! Det gjør i alle fall jeg, sier prosjektlederen.

Nå starter NRK med intervjuer med interesserte trettenåringer fra hele landet.

– Vi stiller i første runde ingen andre krav enn alder. Høres det ut som noe for deg, spør Gulldahl.

I løpet av mai og juni vil NRK Super kalle inn noen til intervju.

Påmeldingsfristen er 25. mai.