Ble truet på livet før drapet

48-åringen som ble skutt på Kvaløysletta, ble truet på livet før han døde.

Created by InfoDispatcher

Naboer har ved flere anledninger hørt bråk og drapstrusler mot huset der drapet fant sted på Kvaløysletta. Foto/ redigering: Ørjan Hansen

Onsdag kveld pågrep og siktet politiet en mann for drapet på 48 år gamle Hermod Magne Steinsund, som ble skutt i sitt eget hjem på Kvaløya i Tromsø.

Mannen ble sent onsdag kveld avhørt av politiet, men har ikke tilstått å ha utført

Einar Sparboe Lysnes

Politiet har pågrepet en mann i forbindelse med drapet, men utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser, forteller konstituert politimester, Einar Sparboe Lysnes.

Foto: Petter Strøm / NRK

drapet.

– Vi avsluttet sent i går kveld de tekniske undersøkelsene på åstedet. Vi har enda en del avhør som vi har planlagt utover dagen i dag. Vi hadde et kort avhør av siktede sent i går kveld, han fikk også snakket med sin forsvarer. Han blir varetektsfengslet, om det skjer i dag eller i morgen må vi se litt på, sier konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes.

Den foreløpige siktelsen går på overtredelse av straffeloven § 233 - bestemmelsen om forsettlig drap.

Nå forteller naboene i området at 48-åringen ble truet på livet før drapet.

48-åring truet på livet

I følge naboene til det kommunale hybelhuset hvor drapet fant sted, har det vært mye bråk fra huset.

Flere av dem har selv følt frykt på grunn av bråk og utagerende adferd hos personer som har besøkt boligen til den drepte.

– Jeg og mannen min våknet en natt, det var en helg, en lørdag. det var klokken ett om natten og vi hoppet nærmest i senga. Da sto det en mann her på yttersida og hytta med neven og ropte at han skulle drepe. «Jeg skal drepe deg», ropte han flere ganger. Det var rettet mot det huset, sier en kvinne i nabolaget på Kvaløysletta.

Hun ønsker å være anonym, da hun synes saken er skremmende.

– Det er skremmende å tenke på at naboen er drept. det sies jo at han som skal ha gjort det er tatt, men det vet jo ikke vi, sier en kvinnen.

Saken fortsetter under bildet.

Nærbilde politi og drapshus Kvaløya

Drapsstedet er en kommunal bolig med flere beboere på Kvaløysletta i Tromsø. Naboene har opplevd flere skremmende hendelser i nabolaget rundt huset.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Naboer skremt av bråk

Kvinnen i nabolaget og flere andre beboere har lenge følt ubehag og redsel i gata der de bor.

Det toppa seg da Kripos ankom for å etterforske drapet på hennes 48 år gamle nabo.

Bråk og utagerende adferd hos personer som har besøkt boligen har skremt henne.

Mannen som er drept har hun ingenting å utsette på, men hun forteller om en episode sist torsdag som en venninne ble vitne til.

– Avdøde hadde gestikulert med armene og det var tydelig at det var noen uoverensstemmelser der. De ble redd og sprang hit til oss. Når den avdøde så at de så han, så trakk han for gardinene, sier kvinnen.

Politiet har hatt flere utrykninger

Politiet skjønner frykten hos beboerne i nabolaget på Kvaløysletta der mannen ble funnet drept tirsdags ettermiddag.

De bekrefter at de ofte har utrykninger til gata der drapet skjedde. På andre siden av veien drives en barnehage.

– Det kan være ordensforstyrrelser, det kan være narkotika, det kan være tyveri og

Eva T. Olsen

Kommunaldirektør for helse og omsorg i Tromsø kommune, Eva T. Olsen sier de nå bistår med helsetjenester til de som trenger det.

Foto: Vibeke Paulsen Cerón/NRK

det kan være trafikk. Det er jo ikke noe kjekt å vite at ungene for eksempel er ute og leker, sier sjef for ordensseksjonen ved Troms politistasjon, Tor Einar Eilertsen til NRK.

Bistår naboer

I Tromsø kommune har de i dag drøftet situasjonen for beboerne som er nabo til draps åstedet.

De stiller nå med helsetjenester til de naboene som måtte trenge det.

– Det vi gjør er at vi nå gir de nødvendige helsetjenester og nødvendig psykososial støtte. Så oppfordrer vi de andre som vi ikke måtte nå, til å kontakte legevakta, sier kommunaldirektør for helse og omsorg i Tromsø kommune, Eva T. Olsen.

De vil følge prosessen videre også i løpet av helga og neste uke.

– Så vil vi i løpet av helga ta stilling til om det er andre udekte behov og om vi må sette til verk nye tiltak til uka, sier Olsen.