NRK Meny
Normal

Ble tatt imot som helter

«De lokale heltene» fra Alta, Espen Eriksen og Geir Elde, fikk en varm velkomst da de syklet over målstreken etter 700 kilometer. Ett døgn etter vinnerne av Offroad Finnmark.

Tatt imot som helter

Hjemmepublikummet var godt fornøyd med innsatsen til de to Alta-rytterne Espen Eriksen (fremst) og Geir Elde. Det til tross for at de syklet inn til tredjeplass, ett døgn bak vinnerne.

Foto: Inghild Eriksen / NRK

Akkompagnert av norske flagg og applaus syklet Team Predator i 10.30-tiden onsdag inn i Alta sentrum, nokså nøyaktig 24 timer etter vinnerne av Offroad Finnmark 700.

Champagne Eriksen

Tredjeplassen i Offroad Finnmark ble feiret en seier ved målgang i Alta

Foto: Inghild Eriksen / NRK

– Vi e stolt av dokker! Kom det fra de fremmøtte.

Team Predator er det eneste av lagene i Offroad Finnmark 700 som deltar for andre gang, og hadde satt seg som mål å sykle et døgn raskere enn i fjor.

– Jeg er veldig fornøyd med tida. På et tidspunkt var jeg ikke sikker på om vi skulle klare å komme oss forbi Kautokeino engang, sier en tydelig fornøyd Espen Eriksen.

– Vi hadde et mål, men for å klare det måtte vi sykle hardt i begynnelsen. Da visste vi også at sjansen ville være stor for at vi skulle få en fullstendig krasj og ikke klare det. Men det gikk!

Han beskriver etappen mellom Sørstraumen i og Bidjovagge, som den desidert verste.

– Det er helt pyton, for der er det bare stein. Oppoverbakke og stein, og det er forferdelig å sykle på. Jeg liker det ikke, sier Eriksen og ler.

– Gode fine blåmerker

Likevel har ikke Alta-laget vært plaget av store skadene.

– Vi har vært noe plaget med sykkelen til Geir. Vi har ramlet og slått oss, og har gode, fine blåmerker på lår og legger. Det er ikke noe mer å hente i verken armer eller ben. Det har vært veldig vått og veldig skittent, med mye gjørme. Veldig slitsomt, men superartig. Men sånn er dette rittet. Det er utrolig krevende, sier Espen Eriksen.

Sykler én gang til

Etter løpet

Dette var andre året at Geir Elde og Espen Eriksen syklet de 700 kilometerne i Offroad Finnmark. Geir Elde (venstre) skal gjøre det i hvert fall en gang til.

Foto: Inghild Eriksen / NRK

I går sa vinnerne av Offroad Finnmark 700, Jon Kristian Svaland og Tor Halvor Bjørnstad, at de må ha betenkningstid før de bestemmer seg for om de stiller også til neste år. Men Alta-laget Team Predator er ikke i tvil.

– Hadde det ikke vært artig, hadde vi aldri gjort det. Jeg har gjort det to år nå, sier Geir Elde. Jeg har sagt jeg skal gjøre det tre ganger.

Etter som både Geir Elde og Espen Eriksen bor i Alta, ga de seg ikke etter målgang. Da syklet de hjem.