NRK Meny
Normal

Blåmandag på Alfheim: – Det skal ikke skje

TIL har tolv baklengs på de tre siste kampene. Dagens spillermøte på Alfheim var av det alvorlige slaget.

Blåmandag

For Simen Wangberg (til venstre), Kent-Are Antonsen, Lars Petter Andressen og Jonas Johansen var det en ting mandag etter 0–6 mot Aalesund.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det ble ikke mye søvn i natt. Det som skjedde i går skal ikke skje, sier TIL-kapteins, Simen Wangberg til NRK.

Søndag tapte til 0–6 borte mot Aalesund. Helgen før gikk «Gutan» på en 0-4-smell borte mot Vålerenga. Og innimellom der tapte de 1–2 for Rosenborg hjemme på Alfheim.

Totalt 12 baklengsmål på tre kamper. Ti i sekken på de to siste bortekampene. Det etter at «Gutan» åpnet årets sesong med kun ett baklengsmål på de fire første kampene.

– Må se på enkle ting

– Det er utilgivelig å tape så mye. Vi må se på hva som gikk galt i dag, prøve å se hva vi kunne gjort annerledes, sier Jonas Johansen.

TIL har alltid et møte etter kampene sine. Mandagens møte bli av det tunge slaget.

– Slik jeg opplever det er vi altfor åpne. Vi lar Aalesund skape sjanser. Vi må se på enkle ting, som hva vi gjør på dødball, formasjon, og struktur. Det er viktig å ta det med en gang, så vi slipper å tenke for mye på det, sier Johansen.

Heller ikke TIL-trener Bård Flovik sov godt etter Aalesund-kampen. Også han har noe formeninger om hva som gikk galt kvelden i forvegen.

– Utfallet av kampen er vanskelig å forklare, men det ligger blant annet i individuelle valg, strukturen i laget, sier Flovik.

Blåmandag

Hans Norbye og de andre TIL-spillerne depper etter 0–6 mot Aalesund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Treneren ikke i fare

I etterkant av kampen har han fått kritikk på sosiale medier. Flere mener han bør forlate trenerstolen.

– Jeg mener det er for tidlig å gå i den retningen der, sier Flovik selv.

Heller ikke Jonas Johansen mener problemet ligger hos treneren.

– Det er håpløst å si noe sånn. Bård er ekstremt dyktig. Resultatet i går er spillernes feil, sier Johansen.

– Folk må få ha sin egen mening, men vi håper bare at folk med hjerte for klubben kommer og støtter oss, og kommer på stadion. Det er viktig for oss å fortsatt ha den støtten vi har hatt så langt i sesongen.

Og allerede onsdag er det en mulighet for å snu den dårlige trenden. Da venter Mjølner i cupen, før Brann kommer til Alfheim på søndag.

– Kampene kommer fort nå. Vi må bare få denne kampen ut av systemet, og finne frem til den tryggheten vi hadde i starten av sesongen, sier Simen Wangberg.

– Den utgaven av TIL vi så på søndag, skal vi ikke se igjen.

Laster innhold, vennligst vent..