NRK Meny
Normal

Bildesperado tatt etter 11 dager

Mannen som kjørte ned en person og siden kjørte på en politibil i Hammerfest ble i dag pågrepet i Alta.

Politijakt Hammerfest

Politiet har siden 19. desember jaktet på sjåføren av denne bilen som skal ha kjørt ned en person, samt kjørt på en politibil.

Foto: Allan Klo / NRK

– I halv ellevetiden i dag så ble siktede pågrepet på en adresse i Alta. Pågripelsen var udramatisk, og den siktede sitter nå i avhør i flere saker på Alta Lensmannskontor, sier operasjonsleder Anders Vidringstad.

Hva gjorde at dere fikk tak i han?

– De siste dagene etter hendelsene i Hammerfest har politiet vært på jakt etter ham, og han ble funnet i Alta i dag, sier han.

Kjørte på person og politibil

Det var 19. desember at mannen kjørte ned en person i Hammerfest. Det utviklet seg til en biljakt, og føreren ble beskrevet som en desperat person som for enhver pris ikke ville bli pågrepet.

– Bilen var flere ganger ute av veien, tok med seg forskjellige veiskilt, ødela et hagegjerde og kjørte ved en anledning inn i politibilen som forsøkte å sperre den, sa politioverbetjent ved Hammerfest politistasjon, Børn Tore Svendsen om biljakten for omkring to uker siden i et tidligere intervju med NRK.

Biljakten endte med at sjåføren, en mann i 20-årene fra Vest Finnmark, kjørte ut av veien for så å rømme videre til fots.

Avhøres i forskjellige saker

Mannen skal ikke ha tatt initiativ selv til pågripelsen.

– Han vil bli avhørt i alle sakene som ligger hos politiet, og så er det opp til påtalemyndighetene å vurdere videre hva som skjer, sier Vidringstad.