NRK Meny
Normal

Betalte parkeringsbot med dildo og mynter

Europark fikk tilsendt 600 kronestykker samt en plastpenis fra en nybakt far – som takk for å ikke slette en parkeringsbot etter fødsel.

Betaler parkeringsbot

Original måte å betale parkeringsbot på, vil vel noen mene.

Foto: PRIVAT FOTO

I mai skulle Daggi Helling og samboeren oppleve det største underet i verden – nemlig å bli foreldre.

På grunn av komplikasjoner dro Tromsøparet flere ganger til sykehuset, og i den perioden betalte de om lag 1300 kroner i parkering til Europark som driver parkeringsanlegget ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Da fødselen begynte kjørte Helling sin samboer til sykehuset, og gjorde som tidligere; betalte 300 kroner i parkering, og la billetten i vinduet. Men der lå den ikke da parkeringsvakten inspiserte bilen.

– Når man stresser med den kjæreste man har, og vi skal få det kjæreste vi kan få, er ikke hodet klart, forklarer Helling. Parkeringsbilletten falt dermed ned på gulvet i bilen.

– Eier ikke skjønn

Daggi Helling med sin datter Kari-Ann Grace

Daggi Helling med sin datter Kari-Ann Grace, to dager etter fødselen.

Foto: PRIVAT FOTO

Etter en strabasiøs fødsel, som endte med keisersnitt, kom parets datter til verden 5. mai. Den overlykkelige nybakte faren skulle langt om lenge kjøre hjem fra sykehuset, og fant til sin store overraskelse parkeringsbot på bilruta. Men han visste jo at han hadde betalt, selv så stressa og spent han var før fødselen.

Han bestemte seg for å ta opp kampen mot Europark, all den tid han opplevde boten som urettferdig. Det ble en lang korrespondanse.

– Jeg må innrømme at jeg ble både irritert og forbanna. Skulle forstått det hvis saken gjaldt manglende betaling, men mener de burde vise litt medmenneskelighet med vår situasjon, sier Helling.

Blankt avslag

Men den langvarige korrespondansen, med forklaringer om stress før fødselen og kvitteringer i søkk og kav nyttet ikke. Europark nektet å annullere boten. Da fikk småbarnsfaren en idé.

– Å kreve bot betalt fordi kvitteringa ikke vistes i bilvinduet må jo kalles et «kukstykke», som er et nordnorsk kraftuttrykk.

Som tenkt så gjort. Da pappaen til Kari-Ann Grace hadde pappapermisjon, brukte han flittig soveperiodene til dattera til å tape sammen 600 kronestykker, la ved et brev og en grønn plastpenis, og sendte pakken til Europark.

– Jeg er jo ikke sur, men gjorde dette for å sette saken på spissen, sier Helling.

Han har ikke fått noen respons på sin noe bisarre humoristiske klage.

Heller ikke NRK har fått svar på sine henvendelser til Europark fredag kveld.