NRK Meny
Normal

Betaler valgkamp selv

Kirsti Bergstø (Sv) sa opp leiligheten for å kunne drive valgkamp.

Kirsti Bergstø

Kirsti Bergstø, Sv sin stortingskandidat i Finnmark.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Kirsti Bergstø, Sosialistisk Venstrepartis stortingskandidat i Finnmark, satser alt i årets valgkamp. I alle fall har hun satset leiligheten sin, som hun har sagt opp for å ha råd til å drive valgkamp.

– Finnmark SV har ikke den beste økonomien, så jeg måtte velge. Enten å bli frikjøpt fra jobben eller en valgkampsekretær. Jeg valgte det siste, sier Bergstø til finnmarkdagblad.no .

Dermed tok hun med seg pikkpakket sitt sin mors garasje, hvor det skal stå til valgkampen er over. Hva som skjer da avhenger av valgresultatet – kanskje får pikkpakket bli med til Oslo?

Har spart i sommer

Bergstø var ferdig utdannet barnevernspedagog i vår, og har i sommer jobbet på krisesenter i Alta, mens hun har spart penger. Penger som kommer godt med når det skal drives valgkamp rundt omkring i fylket og landsdelen.

– Det er en dyr livsstil å drive valgkamp. Du kan for eksempel ikke være hjemme og spise grøt, men må spise mye ute, sier hun til avisen.

Men selv om hun bruker mye penger fra egen lomme betaler hun langt fra alt selv. SV betaler flyreiser, hotellovernattinger og valgkampmateriell.

Bergstø har ikke regnet på hvor mye penger hun bruker på valgkampen, og ikke har hun tenkt å gjøre det, heller:

– Så lenge jeg får en rettferdig verden tilbake, er det verd det.

Kirsti Bergstø i God Morgen Finnmark

LYD: Kirsti Bergstø på besøk i God Morgen Finnmark. Programleder Stein-Arild Olaussen vil ha svar på hvorfor man skal stemme på SV.

Les også: