Ber bileiere ta ut nøkkelen

Etter flere bilbrukstyverier ber politiet i Østfinnmark nå om at folk ikke lar nøkkelen stå igjen i bilen når den er parkert.

Nøkler i tenninga

Slik skal man ikke gå fra bilen, er oppfordringa fra politiet.

Foto: Marte Lindi

Politiet i Østfinnmark gikk fredag morgen ut med en oppfordring til folk om å ikke la nøklene stå i tenningen på bilen når de går fra den.

– Vi har hatt et par bilbrukstyverier den siste måneden, ett i Kjøllefjord og ett i Mehamn. Det er derfor denne oppfordringen kommer, sier lensmann Frank Wensel ved Berlevåg og Gamvik lensmannskontor.

Politiet oppfordrer generelt folk å kun ha nøkkelen i tenningslåsen når det er behov for det, det vil si under kjøring.

Laster Twitter-innhold

De to stjålne bilene på Nordkyn, ble tatt på natta av berusede personer, men har kommet tilrette igjen. Om ikke helt i samme stand som før de ble stjålet.

– Den ene av bilene var betydelig skadet, sier lensmann Wense, som understreker at det kan gå ut over forsikringserstatningen om man lar nøklene stå i tenningslåsen.

– Det er jo lurt å ta nøklene med seg fra bilen. Det kan jo være at bilen får store skader om den blir stjålet, og da kan man ende med å betale mye selv, sier han.

Han tror ikke dette er unikt for Nordkyn, selv om han ikke har hørt om andre slike tyverier akkurat nå. kanskje fordi det er litt mer grisgrendt i vårt nordligste fylke enn ellers.

Er vi i Finnmark generelt litt sløv til å la nøklene stå igjen i bilen?

– Vi er kanskje ikke sløv, men vi i Finnmark tar kanskje litt lettere på slikt. Vi er nok mer skjerpet når vi er på større plasser, humrer lensmannen.