NRK Meny
Normal

– Nå må Finnmark Ap be om unnskyldning

Varaordfører i Alta og leder av Finnmark Frp, Ronny Berg, mener Finnmark Arbeiderparti nå må legge seg flat overfor fylkesråd Grethe Ernø Johansen.

Ronny Berg

Varaordfører i Alta og leder av Finnmark Frp, Ronny Berg, støtter Grethe Ernø Johansen, som har stått midt i en politisk storm den siste tiden.

Foto: Rune Berg

Fylkesråden har fått hard kritikk den siste uka for å drive sololøp i forslag til bruk av 113 millioner som regjeringa har gitt til Finnmark.

Men statsråd Ketil Solvik-Olsen er blant flere som den siste tiden har stått frem og fortalt at Finnmark fylkeskommune ikke har levert noen prioritert ønskeliste for disse millionene.

Pengene skal kompensere for ulempene ved at flere bransjer nå får innført arbeidsgiveravgift.

Nå mener Varaordfører i Alta og leder av Finnmark Frp, Ronny Berg, at det er på tide at Finnmark Arbeiderparti må legge seg flat ovefor den utskjelte fylkesråden Grethe Ernø Johansen.

– Alt tilsier jo at Grethe Ernø Johansen har vært redelig og ærlig om hva som skjedde på møtet med departementet, sier Ronny Berg.

Presentasjonen er bakgrunnen

Det vakte sterke reaksjoner da det meste av pengene som skal fungere som kompensasjon, gikk til selskapet Polarbase i Hammerfest.

Ernø Johansen ble beskyldt for å lyve av egne partifeller da hun sa at hun ikke hadde gått inn for en slik tildeling. Partifellene tok fra henne det politiske ansvaret i saken.

Frp-leder Berg ber nå disse partifellene be om unnskyldning:

– Det er jo ingen tvil lenger om at hun ikke har gjort det hun er beskyldt for. Jeg håper nå at de kommer ut og beklager at de har hengt henne ut som løgner. Og så får de ta en diskusjon internt om priotering og prosessen fremover, sier Berg.

Baserte tildelingen på powerpoint

Fredag uttalte Solvik-Olsen til NRK at departementet har prioritert 50 millioner kroner til Polarbase på bakgrunn av en bildeillustrasjon i en powerpointpresentasjon fra fylkesråd Grethe Ernø Johansen i Tromsø 1. juli.

Departementet har ikke fått noen skriftlig prioriteringsliste.

I følge Finnmark Dagblad skal Solvik-Olsen ha forklart tildelingene med at bilder sier mer enn 1000 ord.