NRK Meny
Normal

Bensinstasjon anmeldt for ternedrap

Politiet i Lenvik åpnet etterforskning etter video på Facebook som viste det som kan være dyremishandling. I tillegg har dyrevernsorganisasjonen NOAH anmeldt Shell på Finnsnes.

Shell på Finnsnes

Shell på Finnsnes er politianmeldt av NOAH. Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre.

Foto: Rasmus Eilertsen Bergli

– Vi ble gjort oppmerksom på dette forholdet etter at en film ble publisert på nett, forteller Lenvik-lensmann Arnold Nilsen.
Filmen viser en person på taket av Shell-stasjonen på Finnsnes som jager og trolig dreper terner.

– Normal straffereaksjon i slike tilfeller er bøter, forklarer Nilsen. Politiet har identifisert vedkommende på filmen, men er foreløpig sparsomme med detaljer.

– Vi har fortsatt flere vitner vi må snakke med, sier lensmannen.

Nilsen forklarer dessuten at de startet etterforskning før de ble gjort kjent med anmeldelsen fra NOAH.

Anmeldt

NOAH har denne uken advart mot hets mot måkefugler, og er i gang med flere anmeldelser av saker hvor fugler er mishandlet.

Nå har dyrevernsorganisasjonen anmeldt Shell på Finnsnes, skriver Folkebladet.

Dyrevernsorganisasjonen ble tipset om filmklippet som Lisa Eidissen har lagt ut på sin facebookside, og mener klippet viser helt klare brudd på dyrevelferdsloven og naturmangfoldsloven.

  • Se klippet fra Facebook:

Sterke reaksjoner

Opptaket har skapt sterke reaksjoner blant folk på sosiale medier. De fleste reagerer negativt på avlivningen som vises.

Siri Martinsen

Siri Martinsen er veterinær i NOAH.

– Dette er lovbrudd og alvorlig dyremishandling. Man ser at en mann går rundt med skaftet på en rive og kakker i stykker det som etter all sannsynlighet er fugleunger på taket. Man ser han også målrettet tråkker på dem. Ved ett tilfelle løftes en relativt stor unge opp etter vingen og daskes i bakken igjen. Alt pågår mens foreldrene flyr tydelig stresset over, sier veterinær i NOAH, Siri Martinsen.

Dialog med politiet

Daniel Hind

Daniel Hind er markedsdirektør i Shell Norge.

Foto: SHELL

– Vi har ikke fått bekreftet fra politiet at anmeldelsen er mottatt, men vi har hatt kontakt med Troms politidistrikt i helgen, sier markedsdirektør i Shell Norge, Daniel Hind til NRK.

Han bekrefter at det er en ansatt på bensinstasjonen på Finnsnes som er filmet på taket mens han tar livet av terner, men ønsker foreløpig ikke å gå ut med detaljer om hvorfor fuglene ble avlivet.

– Jeg kan si at hendelsen preger de ansatte og daglig leder på stasjonen i Midt-Troms. Vi vil nå samarbeide med politiet for å komme til bunns i saken, sier Hind.