Belgisk toppserieklubb ville kjøpe, TIL takket nei

Ulrik Yttergård Jenssen: – Klubben hadde et interessant prosjekt, men de bydde ikke nok penger.

Ulrik Yttergård Jenssen

Ulrik Yttergård Jenssen scoret i kampen mot Strømsgodset på Alfheim stadion tidligere i år. En belgisk klubb ville kjøpe 21-åringen, men TIL takket nei.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

På tampen av overgangsvinduet måtte TIL også jobbe hardt for å beholde klubbens mest attraktive spillere.

  • Brann fikk nei til å kjøpe Gjermund Åsen.
  • Nederlanske Twente fikk flere nei til å kjøpe Aron SIgurdarson.
  • Og i går bekreftet sportssjef Svein-Morten Johansen overfor NRK at det også kom inn bud på U21-landslagsspilleren Ulrik Yttergård Jenssen (21).

– Det var en utenlandsk klubb som var interessert, men vi ble sammen med Ulrik enige om at han blir i Tromsø, sier Johansen.

– Interessant prosjekt

Ulrik Yttergård Jenssen, som byttet agent tidligere i år, bekreftet at det var en belgisk toppserieklubb som var på banen.

– Klubben hadde et interessant prosjekt, men de bydde ikke nok penger. Da er det veldig enkelt, det blir ikke noen overgang. Og det er helt greit. Det er viktig at TIL får det de skal ha, og at alle er fornøyd, sier Yttergård Jenssen til NRK.

Simo Valakari

Simo Valakari ville ikke at TIL skulle selge Ulrik Yttergård Jenssen til Belgia.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Etter det NRK erfarer lå det ikke mye mer i potten enn det TIL betalte da klubben hentet Yttergård Jenssen hjem fra franske Lyon i fjor sommer.

– Var dette noe du var gira på?

– Tja, det er klart at det er artig at det er interesse. Men det må våre riktig for alle parter. Jeg har lyst nå til å hjelpe TIL å berge plassen i eliteserien. Så dukker det sikkert opp andre muligheter senere, hvis man står på.

Valakari ville beholde Ulrik

Tromsø-trener Simo Valakari er meget godt formøyd med at klubben valgte å takke til på tilbudet fra Belgia.

– Jeg ville selvsagt beholde Ulrik her. Jeg snakket med Ulrik og fortalt ham at vi kan utvikle han videre her. Han er en veldig stor del av vårt lag. Og har spilt bra etter at jeg overtok som trener, sier Valakari.

Ulrik Yttergård Jenssen har tidligere vært aktuell for nederlandske NEC Nijmegen. Og han trente med FC Groningen mens TIL var på treningsleir i Tyrkia sist vinter.