Bekrefter dialog med Yttergård Jenssen: – Vi legger mye i dette og ønsker å få det til

Både TIL-trener Bård Flovik og sportssjef i TIL, Svein Morten Johansen bekrefter torsdag til NRK at TIL er i dialog med Ulrik Yttergård Jenssen (20) for å få 20-åringen til klubben.

Flovik, Engen, Aronsen og Johansen

Hovedtrener Bård Flovik, direktør Stig Arne Engen, styreleder Per Aronsen i TIL Holding og sportssjef Svein-Morten Johansen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Ja, jeg kan bekrefte at vi er i en dialog med Ulrik og hans agent om det. På et generelt grunnlag kan jeg si at han er en spiller som passer inn vår profil, og at han er en spennende spiller for oss, sier sportssjef i TIL, Svein Morten Johansen til NRK.

Mandag uttalte 20-åringen selv til NRK at det var aktuelt å signere ny kontrakt med Lyon likevel – for å så bli leid ut til en annen klubb, men i TIL er man aller mest lysten på å få til en permanent overgang for den talentfulle midtstopperen.

– Jeg kan ikke gå inn i for mye detaljer rundt det. Men det er klart at det beste for oss er å tenke et langsiktig perspektiv. Vi ser etter mulige løsninger. Vi legger mye i dette og ønsker å få det til, sier Johansen til NRK.

Ulrik Yttergård Jenssen TIL-trening

Ulrik Yttergård Jenssen på onsdagens TIL-trening.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Koster 2 millioner kroner i utdanningskompensasjon

Yttergård Jenssen står for tiden uten klubb, etter å ha bestemt seg for å forlate Lyon etter kontrakten løp ut i sommer.

Men på grunn av en såkalt utdanningskompensasjon, som må betales ved en eventuell overgang, kan han ikke gå til gratis til andre klubber – selv om han altså står uten kontrakt med den franske storklubben.

Etter det NRK forstår vil kompensasjonen - som må betales ved en eventuell overgang - koste TIL rundt 2 millioner kroner.

Det er den reglen som skapte trøbbel rundt den mulige overgangen til den nederlandske klubben NEC Nijmegen for Yttergård Jenssen.

– Jeg kan ikke gå inn i for mye detaljer rundt det med finansiering. Vi ser på løsninger, og så får vi se, sier Johansen.

– Langt fra en konklusjon

Også hovedtrener Bård Flovik kan bekrefte at de har samtaler med spiller og agent, men sier de er langt fra en konklusjon i saken.

– Vi har samtaler rundt det med spiller og agent, men vi er langt fra en konklusjon. Hvordan det ender vil tiden vise, sier Flovik.

Yttergård Jenssen har trent med Gutan den siste tiden for å holde seg i form mens han står uten klubb. Flovik skryter av han har sett av unggutten på trening.

– Jeg ser jo at han er godt skolert i Lyon. Han har bygd opp en fysikk, og har kvaliteter i seg. Tre år i Lyon har åpenbart gjort han godt rustet, sier Flovik.