NRK Meny
Normal

Bevarer alle skolene: – Jeg synes det er synd

Kommunestyret i Alta vedtok i går å beholde skolene i kommunen, men punktum i saken er ikke satt sier varaordfører. – Man kan ikke fjerne 40 lærerstillinger og samtidig si at man satser på lærerne, sier han.

Komsa skole i Alta

Komsa skole i Alta

Foto: Piera Balto / NRK

Ronny Berg

Varaordfører Ronny Berg

Foto: Marte Lindi/NRK

Kommunestyret i Alta vedtok i går å beholde skolene i sentral-Alta.

Forslaget til Arbeiderpartiet, SV og Venstre der man skal beholde dagens skoleareal og øke størrelsen på klassene gikk igjennom.

Varaordfører, Ronny Berg, for Frp frykter at punktum i saken likevel ikke er satt.

– Jeg synes det er synd. Man kan ikke si at man satser på lærerne samtidig som man fjerner 40 lærerstillinger. Jeg skjønner ikke hvordan de kan argumentere for det, sier Berg.

– Man raserer sentrumsområdene

Berg mener at regnestykket til Arbeiderpartiet, SV og Venstre der de sparer 20 millioner samtidig som de beholder nærskolene i sentral-Alta, ikke går opp.

Forslaget ble i går vedtatt i kommunestyret med 18 mot 17 stemmer. Berg frykter at på tross av gårsdagens vedtak vil den mangeårige debatten om skolestrukturen i kommunen fortsette.

– Både Bosekopp, Komsa og Elvebakken skole skal man halvere fagmiljøene å redusere elevtallene kraftig. Man raserer hele sentrumsområdene. Jeg tror mange vil reagere etter hvert som dette skal iverksettes, hvis det lar seg gjøre, sier Berg.

– Distriktene kommer til å blø

Også Bengt Stabrun Johansen for Kystpartiet deler Bergs bekymring. Han tror heller ikke det er mulig å spare 20 millioner gjennom forslaget som ble vedtatt. Han frykter derfor at dette etter hvert vil gå utover skolene i distriktene i kommunen.

– Jeg er redd for at det er distriktene som kommer til å blø. Men avstandene som ligger mellom skolene i sentral-Alta er ikke så uoverkommelig at det ikke er muligheter for å gjøre noe her, sier Johansen.

Gruppeleder Trine Noodt for venstre, som var med å fremme forslaget, sier at punktum i saken nå er satt. Hun mener at det var den rette løsningen for skolestrukturen i Alta som ble vedtatt i går.

– Vi bruker eksisterende skoleareal og justerer innenfor det, med å ha større klasser og nedjusterer arealer som vi bruker til skole, sier Noodt.