NRK Meny
Normal

Båtsfjord får privat videregående skole

Det blir privat videregående skole i Båtsfjord, og det er ordfører Geir Knutsen veldig fornøyd med.

Båtsfjord kai

Båtsfjord får ny privat videregående skole, som skal erstatte dagens tilbud osm mange ganger har blitt truet med nedleggelse.

Foto: Atle Markeng / NRK

– Vi er kjemglad i Båtsfjord i dag, og det er jo en søknad hele samfunnet står bak. Det er tverpolitisk enighet, næringslivet samlet seg om dette og ikke minst ungdommene og deres foresatte vil nå bli veldig glad for at vi får forutsigbarhet, sier Knutsen.

Vil bruke et år på å sikre kvalitet

Skoletilbudet som finnes i Båtsfjord i dag har vært nedleggingstruet mange ganger. Derfor ble det søkt om å drive en privat skole med kristent grunnlag.

Geir Knutsen

Ordfører Geir Knutsen er glad for at det nå skal bli privat videregående skole i Båtsfjord.

Foto: Privat

Utdanningsdirektoratet har godkjent søknaden, forteller avdelingsdirektør Einar Simonsen Plahter:

– Vi har foretatt en grundig vurdering av søknaden ,og ser at den oppfyller minstekravene som stilles i privatskoleloven, sier Plahter som også har foretatt en skjønnsmessig vurdering av om skolen bør godkjennes

– Vi ikke sett noen grunner til å skulle avslå søknaden.

Båtsfjord private videregåendeskole vil gi et tre-årig skoletilbud innenfor studiespesialisering. Statstilskudd, skolepenger og kommunale midler skal finansiere skolen. Oppstart vil bli høsten 2015, forteller Knutsen.


– Vi vil nå bruke et år på å få skolen opp å gå på en best mulig måte, slik at det blir kvalitet på tilbudet vi skal gi - det er jo Båtsfjords fremtid det er snakk om, fastslår ordfører Geir Knutsen.