Viser grenseløst vennskap med Russland

Hvert år i 17 år har norske og russiske barn jobbet sammen om barnehageutstillinga på Grenselandsmuseet i Sør-Varanger.

Barnehageutstilling grenselandsmuseet

Barn fra grensekommunen Sør-Varanger i Norge og Petsjenga i Russland lager hvert år en felles utstilling på Grenselandsmuseet.

Foto: Robert Lundgren

– Det er Ikke helt det samme som når man lager med norske folk, men det er fint å gjøre dette i lag med de russiske. Jeg har lyst å gjøre det mer, sier en av de unge bidragsyterne.

Foran et fullsatt Grenselandmuseum i Kirkenes åpnet onsdag varaordfører i grensekommunen Sør-Varanger, Tove Alstadsæther, den 17. norsk-russiske barnhageutstillingen.

Til selve åpningen kom barnhagebarn fra Petsjenga for å møte sine jevngamle barn fra Sør-Varanger.

Barnehageutstilling Grenselandsmuseet
Foto: Robert Lundgren

Enhetsleder for barnehagene i Sør-Varanger, Eva Johanne Johnsen, var en av de som startet den årlige utstillinga for 17 år siden.

– For oss er det helt naturlig at både russiske og norske barnehager bidrar. Vi har masse russiske barn i barnehagen, og russiske ansatte. Det er kjempeviktig at vi synliggjør vennskapet på denne måten, sier hun.

Feirer 80 år

NRK Finnmark feirer sin egen 80-årsdag med en egen finnmarksturné. Der skal vi rapportere fra alle fylkets 19 kommuner i løpet av 3 uker.

I tillegg lager vi et videopostkort med flotte bilder fra hver kommune.

Postkortet kan du sende eller dele med andre på sosiale medier, for å vise fram kommunen du har et spesielt forhold til.