NRK Meny
Normal

Opprettet hat-profiler på Instagram

Barn ned i 11 års-alderen skal ha opprettet hat-profiler på Instagram mot medelever i Vadsø.

Instagram-rangering

Ved Sentrum skole i Vadsø ble det rett før påske oppdaget at barn ned i 11-års alderen har opprettet hatprofiler mot enkeltpersoner på bildedelingstjenesten Instagram. (Illustrasjonsfotot)

Foto: Camilla Veka/NRK

Rektor på Sentrum Skole i Vadsø , Marit Holmen, sier de hele tiden jobber aktivt mot nett-mobbing, men at det ikke er første gang de opplever det:

– Det skjer av og til, et par ganger i året. Det kan skje på både 5., 6. eller 7. trinnet. Det er ikke aldersbestemt, sier Marit Holmen som er rektor på sentrum Skole i Vadsø.

Ut fra det NRK erfarer ble det rett før påske oppdaget at barn ned i 11-års alderen i Vadsø har opprettet hatprofiler mot enkeltpersoner. Holmen sier skolen jobber mye med å lære elevene om nettvett:

– Vi jobber stort sett kontinuerlig, og om det dukker opp ting tar vi det umiddelbart opp med foreldrene, sier Holmen.

Voksne har en jobb å gjøre

Ifølge ferske tall fra Medietilsynet har 4 prosent av barn i alderen 9-16 år opplevd at noen har mobbet dem via nett eller mobil mer enn en gang i måneden.

Kaja Hegg er rådgiver i Redd Barna og talsperson for organisasjonens arbeid mot nettmobbing. Hun mener de voksne har en jobb å gjøre for å unngå nettmobbing blant barn og unge:

– Det er viktig at vi som er voksne hjelper de som er barn og unge til å skape en positiv og ansvarlig nettkultur. Det er veldig lett på nett å opprette en profil, dele innhold eller gjøre andre ting som kan få store konsekvenser.

Samlet foreldre til møte

På onsdag var alle foreldrene på Sentrum skole i Vadsø invitert til et foreldremøte der politiet kom og informerte om ulike sosiale medier og bruken av dem.

Rektoren ved skolen håper det kan bidra til å øke kunnskapen hos foreldrene om barnas nettbruk.

– Vi må bevisstgjøre ungene og bevisstgjøre hverandre på hva nettbruken kan gjøre med andre mennesker, sier rektor Marit Holmen.

Laster kart, vennligst vent...