NRK Meny
Normal

Bagasjetrøbbel for Offroad Finnmark

Flere syklister som i morgen skal starte ut på Offroad Finnmarks 700-kilometer har ennå ikke fått bagasjen sin. Uten det viktige utstyret kan det bli tilnærmet umulig å gjennomføre rittet, mener daglig leder for arrangementet, Jørund Greibrokk.

Bagasjetrøbbel

Et strømbrudd på Gardermoen skapte bagasjekaos. Nå mangler ryttere som skal delta på Offroad Finnmark i morgen bager som er nødvendig for at de skal kunne delta i rittet.

Foto: LARS SOLBAKKEN/JON VIDAR BULL

– Det er en del dansker som er i en veldig lei situasjon. De har fått opp syklene sine som ble sendt med spesialbagasje, men alle bagene deres med alt av utstyr og klær som de trenger under rittet er ikke ankommet, sier daglig leder for Offroad Finnmark, Jørund Greibrokk.

På grunn av et strømbrudd på Gardermoen ble det full stopp på bagasjebåndene på lufthavnen, og folk måtte reise uten bagasjen sin.

Strømbrudd på Oslo Lufthavn

Det var kaos på Gardermoen i går på grunn av strømbrudd.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Også på Alta lufthavn var det trøbbel på grunn av strømbruddet sørpå, og det var kø ut døren i går kveld da folk måtte rapportere om manglende bagasje.

Alvorlig

– De må jo ha alt utstyret sitt i god tid, ellers kan det få alvorlige konsekvenser. De er ganske stresset på grunn av dette her, sier Jørund.

Å erstatte det som er i bagene før klokken tolv på tirsdag, som er når de etter programmet skal starte ut, skal være tilnærmet umulig.

–Det er veldig komplisert, det er mye utstyr. De har tre bager som de skal dra med seg rundt på sjekkpunktene. I alle bagene er det utstyr, klær, sko, sykkeldeler, alt mulig rart av teknikaliteter, så det går nesten ikke an å erstatte det nå. De har brukt dager og uker på å finne frem alt utstyret, det er en lang prosess og det er verdier på mange tusen kroner, sier han.

Jørund Greibrok, daglig leder Offroad Finnmark

Daglig leder Jørund Greibrokk sier at dette skaper ekstra stress for rytterne.

Foto: Jørn Josvar/www.losvar.no

Foreløpig er det kun ryttere til Offroad Finnmark 700 som det gjelder. Greibrokk forklarer at dersom det gjaldt of300 hadde det ikke vært like ille, ettersom de kun trenger en bag, mens of700 trenger tre.

Åpner sin egen treningsskuff om nødvendig

Han har tro på at bagasjen kommer til rette i dag, men sier at det uansett er en uheldig situasjon for danskene.

– Det er klart, det er ekkelt, disse rytterne blir utsatt for ekstra stress, de skulle jo nå vært i disse bagene og ordnet og fikset og gjort seg klar og syklet litt i traseen, men de tørr ikke gå så langt av gårde før bagene kommer, for der er jo alt av reserveutstyr, ekstra slanger og pumper og så videre.

Er det slik at dersom de ikke får bagene sine så kan de ikke sykle rittet?

– Det tror jeg nesten er konsekvensen ja. Vi skal gjøre det vi kan dersom bagene ikke dukker opp, da får de komme hjem til meg og andre og rote i treningsskuffer og vårt utstyr, så får vi se hva vi kan klare å hjelpe de med, men det skal vanskelig gjøres at vi klarer å finne det de trenger. Vi får se, sier han.

Skal komme ut i dag

Når NRK får kontakt med Alta lufthavn er det fortsatt en kø av folk som informerer om manglende bagasje. Ting begynner å komme under kontroll, skal vi tro Knut Dahl, som er produktmanager og leder over trafikkavdelingen på Alta lufthavn.

– Vi har allerede fått en god del av den Norwegianbagasjen som manglet, den kom med det første flyet, så kommer vel en del med det neste SAS-flyet også. Vi håper å være à jour i løpet av dagen, sier han.

I går ble det levert rundt 90 rapporter, og resten blir meldt inn i dag. De har ikke hørt noe om ytterlige problemer fra Gardermoen, og tror derfor at ting vil komme tilbake til normalen i løpet av dagen.

– Vi har en god del å frakte ut. Folk er flinke til å komme og hente bagasjen, så sender vi resten ut med busser og biler, sier Knut Dahl.