NRK Meny
Normal

– Dette er en gladnyhet jeg ikke klarer å ta innover meg

– Ikke grunnlag for å kreve ytterligere utredninger nå, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

langsundforbindelsen

Retten til å fremme innsigelse til reguleringsplanen falt bort, og dermed er det klarsignal for Langsundforbindelsen i Karlsøy.

Foto: nrk

Kommunal- og moderniseringsdepartementet godkjenner reguleringsplan for fylkesveg 863 Langsundforbindelsen i Karlsøy kommune.

– Arbeidet med denne viktige veien kan derfor fortsette, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Jan Tore Sanner(H)

Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminister, mener reguleringsplanen for fylkesveg 863 har ligget altfor lenge.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

Innsigelsen fra reindriften om ødeleggelse av trekkveiene avvises av departementet. Årsaken er at det ikke ble fremmet innsigelse til kommunedelplanen for det samme området. Dermed har retten til å fremme innsigelse til reguleringsplanen falt bort.

Sterkt lokalt ønske

– Det er et sterkt lokalt ønske om å få Langsundforbindelsen på plass. Det har ligget altfor lenge, og nå mener vi det er på tide at det kommer i gang igjen, sier Sanner.

Planen er i samsvar med tidligere vedtatt kommunedelplan for området.

– Reguleringsplanen ble vedtatt av kommunen for flere år siden, og det er ikke grunnlag for å kreve ytterligere utredninger nå, sier Sanner.

Forbindelse til omverdenen

Glade for ja til veg

Hanny Ditlefsen (t.h) jubler over at Langsundforbindelsen nå blir en realitet. Her med tidligere ordfører i Bjarkøy, Jorunn Berg.

Foto: Jan Riise Pedersen / NRK

Ordfører Hanny Ditlefsen i Karlsøy kommune stråler når hun hører nyheten.

– Dette er en gladnyhet jeg ikke har klart å ta innover meg. Jeg er så glad, sier hun til NRK.

– Jeg er så glad på vegne av Karlsøys befolkning, vegvesenet og alle som har jobbet med dette i så mange år. Det er helt utrolig flott.

Nå ser Ditlefsen frem til en lettere hverdag for innbyggerne i kommunen.

– Dette betyr at vår kommunikasjon med omverdenen er helt forandret. Vi kan kutte fergesambandet og kutte reisetiden for dem som bor ytterst i Karlsøy med nesten én time, sier hun.