NRK Meny
Normal

Ondrasek så rødt da Tromsø tapte

Mjøndalen tok innpå opprykksfavorittene i 1. divisjon ved å slå Tromsø 2-1 i en het kamp med mange kort fredag.

Zdenek Ondrasek
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Blant annet kokte det godt hos Tromsø-spissen Zdenek Ondrasek, som ble utvist to minutter før full tid. Da hadde han fått sitt annet gule kort for en ufin ettersleng. Tsjekkeren måtte geleides av banen av lagkameratene.

Også sju andre spillere, fem av dem fra TIL, havnet i dommer Anders Gjermshus bok.

Magnus Andersen holdt liv i håpet da han reduserte i overtiden, men Mjøndalen holdt unna og påførte «Gutan» deres fjerde tap for sesongen.

Vertene hadde ledet nesten hele kampen etter at Vamouti Diomande gjorde 1-0 i det 2. minuttet. Magnus Sylling Olsen doblet ledelsen etter drøye halvtimen.

Etter den utsatte kampen har samtlige lag i 1. divisjon spilt 23 kamper. Sandefjord (50 poeng) og Tromsø (47) ligger an til direkte opprykk, men Mjøndalen (43) puster topplagene i ryggen etter trepoengeren fredag. (©NTB)

Hadde TIL vunnet, ville de gått helt til topps på tabellen i 1. divisjon.

Før kamp lovet Mjøndalen Gutan tøff kamp om poengene. Trener Vegard Hansen er åpenbart inspirert foran møtet med laget som rykket ned fra eliteserien i fjor.

«Vi har like gode spillere som Tromsø. Og kanskje et enda bedre lag», skriver Mjøndalen-treneren på klubbens egne hjemmesider, publisert fredag formiddag.

Slik svarer TIL-trener Steinar Nilsen på utspillet fra Mjøndalen:

– Flott, da har de mye å bevise i dag, og vi får se om de lykkes. Vi e fornøyd med våre gutter i rødt og hvitt, som vi tror er et bedre lag en Mjøndalen, sier Nilsen.

Han mener at kveldens kamp er en flott utfordring som laget gleder seg til.

Skulle Tromsø vinne på bortebane for åttende gang denne sesongen, vil Gutan innta tabelltoppen på bedre målforskjell enn Sandefjord.

Avstanden ned til Fredrikstad på 3. plass vil da være på åtte poeng med sju kamper igjen å spille.

Tidligere TIL-kaptein Ole Martin Årst er uansett trygg på at Gutan ikke roter bort opprykket nå.

– Jeg tror overhodet ikke at de kaster dette bort. Da er det mye som skal gå galt, sier Årst til Nordlys.

PS! I vårkampen på Alfheim endte det 1–1 mellom TIL og Mjøndalen. Ondrasek scoret for TIL. Han har scoret fire mål på de tre siste kampene.

Se kampreferat:

Laster innhold, vennligst vent..