NRK Meny
Normal

Avsluttet jakt etter bildesperado

Politiet i Hammerfest har avsluttet den væpnede jakten etter bilisten som natt til fredag kjørte ned en person, og deretter kjørt inn en politibil under biljakten.

Politijakt Hammerfest

Politiet har fredag ettermiddag jaktet på sjåføren av denne bilen som skal ha kjørt ned en person, samt kjørt på en politibil.

Foto: Allan Klo / NRK

– Vi har vært på de adressene som vi anser for å være aktuell, men vi har ikke påtruffet noen der. Så vi har valgt å avslutte nå og fortsette videre med etterretning og etterforskninga forøvrig, sier operasjonsleder Asgeir Aule ved Vestfinnmark politidistrikt.

Politiet skal blant annet avhøre flere vitner, etter den dramatiske biljakten som startet torsdags morgen klokken 23 i sentrum av Hammerfest.

Operasjonslederen sier at det er vanskelig å si når man kan forvente en pågripelse. Det avhenger av den videre etterforskninga i saken.

– Vi kommer likevel til å holde trykket oppe nå, så får vi se hva som skjer videre, sier Aule.

– Desperat person

Politibil skadet under biljakt

Slik så den ene politibilen ut etter biljakten i Hammerfest sent torsdag kveld.

Foto: Allan Klo / NRK

– Bilen var flere ganger ute av veien, tok med seg forskjellige veiskilt, ødela et hagegjerde og kjørte ved en anledning inn i politibilen som forsøkte å sperre den, sier politioverbetjent ved Hammerfest politistasjon, Børn Tore Svendsen om biljakten fredag.

Politiet bevæpnet seg i forbindelse med søket av personen, og ser veldig alvorlig på saken.

– Det virker som en veldig desperat person som for enhver pris ikke ønsker å bli pågrepet og er villig til å risikere mye. Det ser vi på bilkjøringen. Det er flaks at det ikke er værre personskader enn det vi har, sier Svendsen.

Bevæpningen ble gjort etter en helhetsvurdering av personens oppførsel under biljakten, og flere adresser i Hammerfest er sjekket ut.

Personen som fortsatt er på frifot er identifisert som en mann i begynnelsen av 20-årene fra Vest-Finnmark.

Én person sendt til sykehus

Før politiet startet jakten, hadde samme bil kjørt på en person som måtte bli fraktet til sykehus som en følge av påkjørselen.

– Vi fikk melding om én person som var påkjørt av formentlig den samme bilen. Denne personen er skadet som følge av det, og ligger på Hammerfest sykehus. Tilstanden er etter forholdene grei, men det er bruddskader, sier Svendsen.

Biljakten endte med at sjåføren kjørte ut av veien for så å rømme videre til fots.

Samtidig som politiet søker etter personen har de startet etterforskningen av saken.

– Vi etterforsker på flere områder, både teknisk og ikke minst taktisk i form av avhør av vitner, forteller Svendsen.

Saken oppdateres!